FOTO. Mai multe țări și-au schimbat ambasadorii. Iohannis a primit scrisorile de acreditare
Ultima Ora Politic

FOTO. Mai multe țări și-au schimbat ambasadorii. Iohannis a primit scrisorile de acreditare

FOTO. Mai multe țări și-au schimbat ambasadorii. Iohannis a primit scrisorile de acreditare

Primirea de către Preşedintele României a unor ambasadori străini cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare

Preşedintele României, domnul Klaus Iohannis, i-a primit joi, 22 noiembrie a.c., la Palatul Cotroceni, pe domnul Manuel Larotcha Parada, ambasadorul agreat al Regatului Spaniei, domnul Morteza Aboutalebi, ambasadorul agreat al Republicii Islamice Iran, domnul Hitoshi Noda, ambasadorul agreat al Japoniei, domnul Gabriel Atanasov, ambasadorul agreat al Republicii Macedonia și pe doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, ambasadorul agreat al Republicii Tunisiene, cu ocazia prezentării scrisorilor de acreditare.

FOTO. Mai multe țări și-au schimbat ambasadorii. Iohannis a primit scrisorile de acreditare 1

Președintele Klaus Iohannis a urat fiecărui ambasador bun-venit şi succes în îndeplinirea mandatului, asigurându-i de întregul sprijin al autorităților române în acest sens.

Cu prilejul întrevederii cu ambasadorul Regatului Spaniei, domnul Manuel Larotcha Parada, Președintele Klaus Iohannis a exprimat încrederea cu privire la continuarea dinamicii pozitive a relațiilor bilaterale privilegiate, de Parteneriat Strategic, dintre România și Regatul Spaniei. Ambasadorul spaniol a transmis, la rândul său, aprecierea deosebită a ţării sale faţă de Parteneriatul Strategic, faţă de cooperarea foarte bună din cadrul UE şi NATO, precum şi faţă de rolul strategic al României în regiune şi pe Flancul estic al Alianţei. Domnul Manuel Larotcha Parada a manifestat sprijinul țării sale pentru derularea Preşedinţiei României a Consiliului Uniunii Europene şi aprecieri deosebite pentru comunitatea românească din Spania, foarte bine integrată şi cu un aport substanțial la economia spaniolă. Totodată, a avut loc un schimb de opinii asupra perspectivelor finalizării acordului dintre UE şi Regatul Unit privind Brexit.

FOTO. Mai multe țări și-au schimbat ambasadorii. Iohannis a primit scrisorile de acreditare 2

În dialogul cu ambasadorul Republicii Islamice Iran, domnul Morteza Aboutalebi, Președintele României a evocat relația tradițională de colaborare dintre țara noastră și Republica Islamică Iran, Ambasadorul iranian transmiţând Președintelui Klaus Iohannis dorința de aprofundare a acesteia în diverse domenii, cu precădere în cel economic.

FOTO. Mai multe țări și-au schimbat ambasadorii. Iohannis a primit scrisorile de acreditare 3

În cadrul discuției cu ambasadorul Japoniei, domnul Hitoshi Noda, a fost exprimată aprecierea pentru dialogul politic activ din ultima perioadă și posibilitățile de cooperare cu privire la o arie largă de domenii de interes. Președintele României a evocat, în acest sens, importanța vizitei de la începutul acestui an a Prim-ministrului Shinzō Abe în țara noastră, care a demonstrat calitatea relațiilor bilaterale dintre România și Japonia, prilej cu care a fost convenită ridicarea nivelului relaţiilor româno-japoneze la cel de Parteneriat Strategic.  Președintele Klaus Iohannis a exprimat, totodată, încrederea pentru continuarea traiectoriei pozitive a relațiilor bilaterale dintre cele două țări pe o multitudine de domenii de interes, precum apărare, economie și cultură. Ambasadorul Hitoshi Noda a felicitat România cu ocazia celebrării Centenarului Marii Uniri, precum şi pentru Președinția Consiliului Uniunii Europene, apreciind că aceasta va contribui pozitiv atât la dezvoltarea relațiilor dintre Japonia și România, cât și la cele dintre Japonia și UE.

FOTO. Mai multe țări și-au schimbat ambasadorii. Iohannis a primit scrisorile de acreditare 4

Cu ocazia întrevederii cu ambasadorul Republicii Macedonia, domnul Gabriel Atanasov, Președintele României a evidențiat interesul pentru consolidarea relațiilor bilaterale, inclusiv  în plan economic. De asemenea, Președintele Klaus Iohannis a reiterat sprijinul României pentru aderarea Macedoniei la Uniunea Europeană, inclusiv din perspectiva rolului de Președinție a Consiliului Uniunii Europene, precum şi la NATO. Ambasadorul macedonean a mulțumit pentru sprijinul constant al României pentru aspiraţiile europene şi euroatlantice ale ţării sale, precum şi dorinţa de a lucra intens pentru dezvoltarea relaţiilor bilaterale, inclusiv în domeniul economic.

FOTO. Mai multe țări și-au schimbat ambasadorii. Iohannis a primit scrisorile de acreditare 5

În cadrul discuției cu ambasadorul Republicii Tunisiene, doamna Raja Jhinaoui Ben Ali, cei doi interlocutori au remarcat simbolismul anului 2018, din punctul de vedere al aniversării a 55 de ani de la stabilirea relațiilor diplomatice între România și Republica Tunisiană și a fost apreciată evoluția pozitivă a relațiilor bilaterale dintre cele două țări, exprimându-se, totodată, necesitatea de a consolida cooperarea în domenii de interes reciproc tradițional, precum educația și cultura, dar și la nivel economic.

FOTO. Mai multe țări și-au schimbat ambasadorii. Iohannis a primit scrisorile de acreditare 6

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.