Decizie de Ultimă Oră a lui Klaus Iohannis. Nici un președinte al României nu a mai făcut asta
Ultima Ora Politic

FOTO. Iohannis MULȚUMIRI în Italia pentru modul în care sunt TRATAȚI românii din Peninsulă

FOTO. Iohannis MULȚUMIRI în Italia pentru modul în care sunt TRATAȚI românii din Peninsulă

Preşedintele Klaus Iohannis a afirmat, luni, după întâlnirea cu omologul italian Sergio Mattarella, că a transmis mulţumiri pentru felul în care românii sunt trataţi şi integraţi în Peninsulă.

FOTO. Iohannis MULȚUMIRI în Italia pentru modul în care sunt TRATAȚI românii din Peninsulă 1 FOTO. Iohannis MULȚUMIRI în Italia pentru modul în care sunt TRATAȚI românii din Peninsulă 2 FOTO. Iohannis MULȚUMIRI în Italia pentru modul în care sunt TRATAȚI românii din Peninsulă 3 FOTO. Iohannis MULȚUMIRI în Italia pentru modul în care sunt TRATAȚI românii din Peninsulă 4 FOTO. Iohannis MULȚUMIRI în Italia pentru modul în care sunt TRATAȚI românii din Peninsulă 5 FOTO. Iohannis MULȚUMIRI în Italia pentru modul în care sunt TRATAȚI românii din Peninsulă 6 FOTO. Iohannis MULȚUMIRI în Italia pentru modul în care sunt TRATAȚI românii din Peninsulă 7 FOTO. Iohannis MULȚUMIRI în Italia pentru modul în care sunt TRATAȚI românii din Peninsulă 8 FOTO. Iohannis MULȚUMIRI în Italia pentru modul în care sunt TRATAȚI românii din Peninsulă 9 FOTO. Iohannis MULȚUMIRI în Italia pentru modul în care sunt TRATAȚI românii din Peninsulă 10

„Am subliniat comunitatea de valori, istoria comună, cultura bogată comună şi am ajuns foarte repede şi cu sentimente foarte pozitive la discuţii despre cele două comunităţi reciproce, comunitatea italiană, foarte numeroasă deja, din România şi comunitatea românească din Italia”, a precizat Iohannis, în cadrul unor declaraţii comune de presă cu Sergio Mattarella, la Palatul Quirinale.

Potrivit şefului statului, în Italia sunt aproximativ 1,2 milioane de români, respectiv cea mai mare comunitate românească din afara graniţelor ţării.

„Această comunitate de români este foarte bine integrată în Italia, apreciată. Am transmis mulţumiri pentru felul în care românii sunt trataţi şi integraţi în Italia”, a spus Klaus Iohannis.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.