FOTO. Gabriela Firea a fost RĂSPLĂTITĂ. Ce a primit ca semn de recunoștință de la Patriarhul Daniel 1
Ultima Ora Politic

FOTO. Gabriela Firea a fost RĂSPLĂTITĂ. Ce a primit ca semn de recunoștință de la Patriarhul Daniel

Gabriela Firea a fost RĂSPLĂTITĂ. Ce a primit ca semn de recunoștință de la Patriarhul Daniel

Gestul capului Bisericii Ortodoxe Române vine în contextul în care, numai în 2018, municipalitatea a vărsat în conturile bisericii 45 de milioane de lei, pentru lucrările la edificiu. Primarul Capitalei consideră că face „o investiție în spiritualitatea poporului român, care va dăinui peste veacuri”.

FOTO. Gabriela Firea a fost RĂSPLĂTITĂ. Ce a primit ca semn de recunoștință de la Patriarhul Daniel 2

La ultima rectificări bugetară, din 12 decembrie, Primăria Capitalei a alocat 10 milioane de lei pentru Catedrala Mântuirii Neamului, suma totală dată de Municipalitate pentru catedrală în acest an ajungând la 45 de milioane de lei, arată hotnews.ro.

„Ajutorul pe care ni l-ați dat a fost total: din punct de vedere tehnic, logistic, practic pentru sfințire, dar și pentru zilele de pelerinaj care au urmat, inclusiv pentru hramul Sfântului Apostol Andrei cel întâi chemat, Ocrotitorul României”, i-a transmis Patriarhul Gabrielei Firea

Gabriela Firea a spus la Radio Trinitas că nu știa motivul întâlnirii cu Patriarhul Daniel și că este un eveniment pe care nu îl va uita niciodată. „Nu consider că este o cheltuială. Este de fapt o investiție în spiritualitatea poporului român, care va dăinui peste veacuri. Este moștenirea pe care noi o lăsăm copiilor, nepoților și strănepoților noștri’, a adăugat Gabriela Firea. Catedrala Mântuirii Neamului a fost sfințită în 25 noiembrie, deși lucrările nu au fost finalizate. Patriarhia Română spunea că până la acel moment pentru Catedrala Mântuirii Neamului a fost cheltuită suma de 110 milioane de euro, cu tot cu TVA. Doar un sfert din această sumă provine din donații, restul fiind bani alocați de la buget.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.