FOTO. Oficial Dăncilă va fi Demisă. Anunțul făcut din Parlament care trimite PSD în Opoziție
Dăncilă spune ce va face dacă trece moțiunea. Ce planuri are premierul
Ultima Ora Breaking News Politic

FOTO. Apocalipsa pentru Viorica Dăncilă. Va pica la Moțiune. Candidatul surpriză la Cotroceni

Cristian Tudor Popescu spune că, dacă trece moțiunea de cenzură, Mircea Diaconu ar putea intra în turul al doilea al alegerilor prezidențiale din 10 noiembrie, urmând modelul lui Sorin Oprescu, fostul primar al Capitalei, care a câștigat alegerile cu mesaje de candidat independent.

Dan Barna este în scădere de popularitate, așa că șansele sale de a intra în turul al doilea scad, mai spune gazetarul.

Cristian Tudor Popescu: „Unul dintre cele mai dezolante, întristătoare spectacole pe care le-am văzut în viața mea a fost citirea moțiunii de cenzură astăzi, în Parlament. Într-o sală aproape goală, cu un singuratic domn Cîțu, care era și el plictisit de ce citea și abia aștepta să termine. A fost o corvoadă pentru el.

Aș vrea să știu dacă vreunul dintre parlamentarii României are conștiința faptului că suntem în octombrie 2019 și că peste mai puțin de 3 luni se împlinesc 30 de ani de la Revoluție și că, după părerea mea, această moțiune ar fi trebuit să fie gândită ca o revoluție, după 30 de ani. Un guvern poate să fie înlăturat prin revoluție sau prin moțiune de cenzură. Moțiunea de cenzură ar fi trebuit să fie revoluție.

Opoziția, să-i spun, ar fi trebuit să aibă poporul alături în această moțiune-revoluție, pentru că e de o importanță uriașă. Nu e vorba doar de a schimba un guvern, e vorba de a încheia un capitol greu și urât din istoria României, în care PSD a dominat scena politică în proporție de 75%. Or, acestor oameni nu le pasă pur și simplu de cetățeni, pentru că cetățenii, mulți dintre ei, ar dori să se simtă acum reprezentați ca votanți.

Noi nu putem vota acum, pentru că alegerile sunt anul viitor. Am votat în 26 mai. Acum, acești oameni care fac moțiunea de cenzură ar fi trebuit să se gândească că trebuie să-i reprezinte pe cetățenii care ar putea vota în momentul de față. Or, numai la asta nu se gândesc.

Ar fi fost o dovadă de forță, de convingere, să vină în sală toată opoziția, nu să citească numai domnul Cîțu. Nu am nicio problemă cu dânsul, dar ar fi trebuit să vină acolo cu guvernul din umbră, să citească moțiunea toți miniștrii guvernului din umbră, fiecare pe bucățica lui, fiecare să arate ce a făcut rău acest guvern și ce va face el bine, nu să citească doar un om en-gros, plictisit, acea hârtie.

 

Ar fi trebuit să vină acolo un lider, ca să citească această moțiune de cenzură. O revoluție e condusă, are lideri.

CTP le face un portret sinistru: ”PSD e un partid care nu evoluează. Fac parte din aceeaşi specie mutant”
ctp

Am văzut tot felul de variante cine va fi prim-ministru, care mai de care mai abracadabrante. Cum poți să vii cu aiureala asta, cu nesiguranța asta, din care sigură e doar taraba? Atât văd cetățenii care ar vrea să voteze, dar nu pot vota, votează trimișii lor în Parlament. Și oamenii văd un singur lucru: taraba.

Sunt tarabele întinse în ambele părți, se negociază ca la piață. Iar oamenii se uită. Nu mai vorbesc la ce tip de retorică s-a ajuns. A venit PSD, cu vor fi dați afară sute de mii de bugetari, se taie salarii, pensii, vine apocalipsa, ciuma peste noi”, e retorica lui Ion Iliescu din 1996: vin moșierii, vin ungurii peste noi, pierdem Ardealul”. E o retorică care merge mult în comunism, până în anii 50.

De cealaltă parte, inconsistență. Nu am văzut… nici măcar posturile de televiziune nu au transmis-o în totalitate, această moțiune. Cum vreți ca oamenii, când ea este tratată în felul acesta de politicieni, de media, să-și pună speranțele în ceea ce se va întâmpla joia viitoare și că ar putea fi o revoluție, s-ar putea schimba în sfârșit cursul în România?

Știți cine ar putea fi marele câștigător al acestei moțiuni de cenzură? Sunt doi – ar putea fi Victor Ponta și ar mai putea fi Mircea Diaconu.

Mircea Diaconu, în momentul de față, este cazul Sorin Oprescu, acum vreo 10 ani, când candida la primărie. A venit cu un discurs în general aberant, plin de platitudini, din când în când mai scrâșnea din dinți, făcea spume la gură, nu se înțelegea nimic, dar a avut un mesaj esențial: nu sunt cu nimeni, sunt independent, în condițiile încrederii în politic, așa cum avem și în clipa de față.

Cum e posibil ca Diaconu să vină cu mesajul: candidez ca să le stric jocurile? La 70 de ani te ocupi cu stricatul jocurilor, dai cu bățul prin nisip?

Cu acest tip de mesaj, însă – nu am SPP, nu am elicoptere, sunt Mircea care merge cu mașina lui în campanie, fără gărzi, nu sunt cu niciun partid”. Bineînțeles că este, așa cum Sorin Oprescu a fost susținut tacit de PSD, Diaconu e susținut de Pro România, de ALDE și probabil că și multor pesediști le-ar conveni.

Dacă dna Dăncilă cade în urma acestei moțiuni, dl Diaconu are șanse mari să intre în turul 2. Dl Barna, după părerea mea, nu îl va putea depăși, pe dl Diaconu, dl Barna e din ce în ce mai puțin convingător, are tendință de scădere, ceea ce e inadmisibil. Dl Barna nu a venit ca un om cunoscut în povestea asta, cum e dl Diaconu, care are notorietate mare. A venit ca o persoană cvasinecunoscută și ca să scazi în loc să crești, când vii din zona aceasta, e un semnal fatal. O să avem un tur 2 cu dl Iohannis și dl Diaconu.

Indiferent dacă moțiunea trece sau pică, pentru poporul român nu va fi bine, nu are încărcătura pe care ar fi meritat-o. Politicienii români – după 30 ani de libertate, după 30 de ani de democrație, avem acest peisaj cu politicieni români care nu arată în niciun caz evoluție, arată poate chiar involuție. Nu putem avea acum, la 30 de ani, o nouă revoluție.”, a spus C.T.Popescu la Digi24.ro.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.