Foto. Amendă uriașă primită de Primăria Timișoarei din cauza murdăriei din oraș 1
Ultima Ora Politic

Foto. Amendă uriașă primită de Primăria Timișoarei din cauza murdăriei din oraș

 Garda Naţională de Mediu amendat Primăria Timişoara cu 15.000 de lei pentru murdăria din oraş, transmite MEDIAFAX.

Garda Naţională de Mediu – Comisariatul Judeţean Timiş a informat, miercuri, într-un comunicat de presă, că Primăria Timişoara a fost sancţionată cu o amendă în valoare de 15.000 de lei din cauza murdăriei din oraş.

Concret, reprezentanţii instituţiei arată că, în perioada 8 – 14 mai, comisarii Gărzii de Mediu au făcut un control tematic privind salubrizarea la nivelul oraşului Timișoara, fiind descoperite o serie de nereguli.

„În timpului inspecției pe teren, s-a constatat că numeroase străzi, alei, parcări publice, stații ale mijloacelor de transport în comun și zone pietonale de afluență publică erau insalubre, zonele de circulatie pietonală și auto fiind partial acoperite cu deșeuri, care erau prezente și în jurul coșurilor de gunoi amplasate pe domeniul public, iar pe spațiile verzi/scuaruri existau saci cu frunze, grămezi de crengi și alte deșeuri amestecate. De asemenea, s-a constatat că nu se asigură colectarea separată, transportul și valorificarea deșeurilor și există depozitări/abondonări de deșeuri în diferite zone”, a arătat Garda Naţională de Mediu.

Ca urmare a neregulilor constatate, Primăria Timișoara a primit o sancțiune contravențională în valoare de 15.000 lei.

Totodată, Comisariatul Județean Timiș al Gărzii Naţionale de Mediu a stabilit mai multe măsuri cu termene de realizare pentru Primăria Timişoara: „salubrizarea tuturor zonelor în care există abandonări de deșeuri și adoptarea de măsuri suplimentare și eficiente pentru eliminarea acestor depozitări/abandonări de deșeuri pe domeniul public; adoptarea unor măsuri de prevenire a abandonării de deșeuri pe raza Municipiului Timișoara, respectiv identificarea proprietarilor de terenuri din zonele afectate de deșeuri și asigurarea salubrizării acestora; identificarea unei soluții pentru gestionarea biodeșeurilor generate pe raza UAT Municipiul Timișoara, având în vedere faptul că, până în prezent, nu s-a realizat stația de compostare a biodeșeurilor”.

Totodată, Garda Naţională de Mediu a informat că va continua controalele la operatorii de salubritate stradală de pe raza Timişoarei şi va verifica stadiul îndeplinirii măsurilor dispuse.

Începând din luna aprilie a acestui an, salubrizarea stradală în Timişoara este efectuată de către un nou operator, după ce, timp de mai multe luni, primăria nu a avut încheiat un contract cu o firmă specializată. Astfel, străzile oraşului au fost curăţate de către angajaţii unei societăţi care se ocupă cu amenajarea spaţiilor verzi, aflată în subordinea Primăriei Timişoara.

Foto. Amendă uriașă primită de Primăria Timișoarei din cauza murdăriei din oraș 2 Foto. Amendă uriașă primită de Primăria Timișoarei din cauza murdăriei din oraș 3 Foto. Amendă uriașă primită de Primăria Timișoarei din cauza murdăriei din oraș 4

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.