Fostul președinte al Georgiei a fost eliberat de susținători
Fostul președinte al Georgiei a fost eliberat de susținători
Externe

Fostul președinte al Georgiei a fost eliberat de susținători

Fostul președinte al Georgiei a fost eliberat de susținători

Fostul președinte al Georgiei a fost eliberat de susținători – în capitala Ucranei Kiev, dintr-o dubă de poliție. Acesta a fost reținut pe baza suspiciunii că ar fi asistat o organizație criminală. Mikheil Saakashvili, în vârstă de 49 de ani, a îndemnat apoi mulțimea să-l acuze pe Președintele Petro Poroshenko, fost aliat.

Cu o mână în cătușe, înconjurat fiind de sute de oameni, Saakashvili și-a îndemnat susținătorii să mărșăluiască către Parlamentul Ucrainean.

“Vă indemn să porniți un protest pașnic pentru a-l înlătura pe Poroshenko. Ar trebui să nu vă fie frică” a strigat acesta printr-un megafon.

Mikheil Saakashvili a devenit cetățean ucrainean în 2015, pierzându-ți automat validitatea pașaportului Georgian. Cetățenia ucraineană i-a fost luată în Iulie anul acesta. Acesta l-a acuzat pe Petro Poroshenko că a eșuat în eforturile sale de a înlătura coruptia și ca el insuși este corupt.

Procurorul general ucrainean i-a acordat lui Saakashvili 24 de ore pentru a se preda autorităților. Înainte de a fi eliberat, ofițeri mascați l-au târât afară din casă. Mai multi oameni au fost răniți în cadrul altercațiilor cu poliția.

Procurorul general, Yuriy Lutsenko, declară că detenția acestuia face parte dintr-o operațiune menită să “dezamorseze planul de răzbunare a forțelor pro-Kremlin în Ucraina.”

Saakashvili este suspectat ca ar fi primit finanțare din partea unui grup criminal ce are legături cu fostul Președinte, Viktor Yanukovych. Dacă acesta va fi găsit vinovat, ar putea petrece 5 ani în închisoare.

Citeste si: Primul ministru vrea să demisioneze. Anunțul oficial în scurt timp.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.