ULTIMA ORĂ. Paul Stănescu știe ceva: TIC-TAC - Dragnea va fi istorie. ”Un  prieten a venit la mine şi mi-a transmis un mesaj din partea domnului Pahonţu”
Ultima Ora Politic

Fostul președinte al Consiliului Județean, Paul Stănescu, are demisia pregătită

Vicepremierul Paul Stănescu a ajuns în această dimineață la Înalta Curte de Casație și Justiție unde se va discuta redeschiderea urmăririi penale a acestuia.

Paul Stănescu a fost preşedinte al Consiliului Judeţean Olt în perioada iunie 2008 – iunie 2016.

Dosarul său a pornit de la o sesizare a Curţii de Conturi şi are ca obiect deturnare de fonduri de la Consiliul Judeţean Olt, în legătură cu finanţarea unei echipe de fotbal.

Dosarul a fost înregistrat în 17 ianuarie, iar alături de Stănescu intimaţi în dosar mai sunt Marian Belu Briceag, Florin Cotoşman şi Remus Manolache. Procurorii DNA Craiova au investigat modul de finanţare a echipei de fotbal FC Aluminiu ALRO Slatina de către Consiliul Judeţean Olt, în perioada în care Paul Stănescu era preşedinte al CJ vizând o finanţare nerambursabilă de peste două milioane de lei. În 2013, dosarul a fost închis de DNA Craiova.

Prezent la ÎCCJ, Paul Stănescu a declarat că va demisiona din funcţie dacă va fi inculpat în acest dosar.

„În 2010, Curtea de Conturi a făcut verificări de fond, a spus că totul e în regulă. După aceea, un cetăţean a cărui identitate, spune DNA, nu a fost găsită a făcut o sesizare în dosarul cu finanţarea echipei de fotbal Alro Slatina şi au început cercetările. DNA Craiova a avut un expert, au verificat dacă există prejudiciu, DNA Craiova a zis că nu există prejudiciu şi în baza constatărilor au dat neînceperea urmăririi penale. Pe 17 ianuarie 2018, DNA cere redeschiderea din nou a acestui dosar. Nu ştiu care e cauza (…) Mai sunt încă trei auditori de la Curtea de Conturi citaţi în acest dosar şi s-a amânat. Ceea ce vă pot spune eu este un lucru clar: în momentul în care voi deveni inculpat în acest dosar, eu, Paul Stănescu, îi voi pune demisia pe masa prim-ministrului. Asta trebuie să ştiţi de la mine. Declaraţia mea este o certitudine (…). Eu cred ca totul a fost legal”, a spus Paul Stănescu, la ÎCCJ”

După ce Sevil Shhaideh a demisionat din Guvern în urma anchetei DNA în dosarul „Belina”, Stănescu, preşedinte al PSD Olt, a preluat funcţiile de ministru al Dezvoltării şi vicepremier.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.