Se mai eliberează locuri în viitorul Guvern ALDE-PSD. Gabriel Petrea și Florian Bodog nu vor participa
Ultima Ora Justiție Politic

Fostul ministru al Sănătății este cu inima mică, mică: Procurorii bat cu dosarul penal în poarta Senatului

Comisia Juridică a Senatului analizează dacă senatorul PSD Florin Bodog, fost ministru al Sănătății în 2017-2018, poate fi urmărit penal. 

Procurorii anticorupție desfășoară o investigație care vizează suspiciuni de săvârșire a unor fapte asimilate infracțiunilor de corupție privind împrejurarea că fostul ministru al Sănătății Florian Bodog a făcut demersuri pentru ca Olivia Andreea Baciu (foto dreapta) angajată în funcția de consilier personal să își încaseze drepturile salariale pe o perioadă de 12 luni, fără să se fi prezentat la serviciu și fără să fi prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului.

Concret, în perioada februarie 2017 – ianuarie 2018, demnitarul (care în prezent nu mai ocupă funcția de ministru), deși cunoștea că persoana angajată în funcția de consilier personal nu s-a prezentat la serviciu și nu a prestat activitățile la care era obligată prin contractul individual de muncă și fișa postului, ar fi atestat în mod nereal prezența acesteia la locul de muncă prin semnarea foilor colective de prezență și nu a luat măsuri pentru sancționarea disciplinară.

Astfel, consiliera ministrului de la acea dată ar fi obținut drepturi salariale care nu i se cuveneau în cuantum de 77.985 lei, suma ce ar reprezenta prejudiciu la bugetul ministerului respectiv.

Pentru Bodog care este senator, în conformitate cu prevederile legale și constituționale, efectuarea urmăririi penale pentru infracțiunile de abuz în serviciu dacă funcționarul public a obținut pentru sine ori pentru altul un folos necuvenit și fals intelectual, ambele în formă continuată, este condiționată de obținerea unui aviz din partea Senatului.

Hotărârea finală prin care plenul Senatului cere sau nu cere urmărirea penală a unui senator se adoptă cu votul majorităţii senatorilor prezenţi. Votul este secret cu bile.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.