Fost pușcăriaș, devine șeful de campanie al Vioricăi Dăncilă 1
Ultima Ora Justiție Politic

Fost pușcăriaș, devine șeful de campanie al Vioricăi Dăncilă

Miron Mitrea, condamnat pentru fapte de corupție, a devenit șeful de campanie al candidatului PSD la alegerile prezidențiale, Viorica Dancila.

Miron Mitrea a confirmat pentru g4media.ro că s-a întâlnit cu Dancila  și că i-a dat sfaturi legate de campanie. ”Ne știm de 20 de ani, am o experiență semnificativă și nu pot să refuz când colegii îmi cer sfatul”, a susținut el.

Surse din PSD afirmă însă că implicarea lui Miron Mitrea este mult mai substanțială, el fiind considerat adevăratul șef de campanie al Vioricăi Dancila.

Potrivit acestora, Miron Mitrea ar fi venit în echipa de campanie a candidatei PSD pe filiera Cristi Burci, patronul cotidianului Adevărul și unul dintre cei mai influenți oameni din anturajul premierului.

Miron Mitrea a fost pus în libertate de Tribunalul Constanța în luna mai 2016. El a fost condamnat definitiv, pe dată de 13 februarie 2015, de Înalta Curte de Casație și Justiție, la doi ani de închisoare cu executare, pentru că a primit foloase necuvenite din partea fostului șef al Inspectoratului de Stat în Construcții Irina Jianu, în perioada 2001-2002, în valoare totală de 927.420 de lei, în schimbul numirii și menținerii acesteia în funcție.

O luna mai târziu, în iunie 2016, fostul ministru social-democrat a declarat că nu îl mai interesează politică, dar va pleca „în afară României” și va face consultanță politică.

„Politică nu, în niciun caz (nu mă interesează – n.r.) (…), mi-a ajuns. Acum o să mă duc în afară României să fac consultanță politică. Am niște oferte în Africa”, a afirmat Miron Mitrea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.