Fost ministru, atac la Președinte. ”N-aș fi crezut că robotul Iohannis vorbește despre biți” 1
Iohannis, întrevedere bilaterală cu Președintele Republicii Finlanda, Sauli Niinistö
Ultima Ora Politic

Fost ministru, atac la Președinte. ”N-aș fi crezut că robotul Iohannis vorbește despre biți”

Fostul ministru al Comunicațiilor, deputatul PSD Bogdan Cojocaru, despre acuzațiile șefului statului că sectorul digital n-ar fi o prioritate: “N-aș fi crezut că robotul Iohannis vorbește despre biți”

Deputatul PSD Bogdan Cojocaru, fost ministru al Comunicațiilor, susține că acuzațiile președintelui României că sectorul digital n-ar fi o prioritate pentru Guvernul PSD sunt false, susținând că n-ar fi crezut că “robotul Iohannis va ajunge să vorbească despre biți“.

“Am ascultat uluit ce a spus președintele la evenimentul de lansare a proiectului “România TechNation”. N-aș fi crezut că robotul Iohannis va ajunge să vorbească despre biți. Înțeleg că se află în campanie, însă observ cu uimire că șeful statului s-a transformat din profesor în astro-fizică în specialistul numărul unu al României pe digitalizare. Dacă nu cunoaște domeniile importante cărora Guvernul PSD le-a acodat sume considerabile, atunci îi reamintesc eu că s-au alocat bani pentru digitalizare și la sănătate și în educație, dar și în administrația publică“, a declarat, într-un comunicat de presă, deputatul PSD de Iași, Bogdan Cojocaru.

El a reamintit că în anul 2018, când a fost ministru al Comunicațiilor, au fost lansate proiecte în valoare de peste 420 de milioane de euro, din fonduri europene.

“Guvernul PSD a susținut Programul operațional competitivitate prin care au fost finanțate scheme de ajutor de stat destinate companiilor IT pentru dezvoltarea produselor inovative, a facilitat accesul populației din zonele defavorizate la internet de mare viteză, a continuat informatizarea sistemului educațional prin construirea de medii wi-fi în școli, iar, în plus, a fost înființat catalogul electronic. Înainte să citească de pe foi, președintele ar fi trebuit să întrebe ce s-a făcut. Sper că nu a confundat digitalizarea cu dezinformarea“, a adăugat deputatul Bogdan Cojocaru într-un comunicat remis newsteam.ro

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.