Fonduri europene URIAȘE pentru politica de coeziue. Ce sumă anunță Corina Crețu 1
Ultima Ora Politic

Fonduri europene URIAȘE pentru politica de coeziue. Ce sumă anunță Corina Crețu

Comisarul European Corina Crețu a declarat, luni, la reuniunea președinților Conferinței Organelor Specializate în Afaceri Comunitare și Europene, că, pentru prima dată în istoria UE, a fost alocată pentru politica de coeziune cea mai mare anvelopă de peste 73 de miliarde euro.

„Pentru prima dată în istoria UE, politica de coeziune are alocată cea mai mare anvelopă, peste 73 miliarde de euro, care se vor duce spre regiunile care au cea mai mare nevoie de fondurile europene, regiunile cele mai punțin dezvoltate”, a declarat Comisarul European, Corina Crețu, la reuniunea președinților Conferinței Organelor Specializate în Afaceri Comunitare și Europene.

Prezent la același eveniment, președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu, a afirmat anterior că trebuie susținută coeziunea la nivelul Uniunii Europene pentru a evita decalajele dintre extremitățile acesteia și confruntările cu forțele populiste și extremiste.

„Trebuie să susținem convergența, să consolidăm și să apărăm coeziunea la nivelul întregii UE. Aceste lucruri sunt fundamentale pentru că preîntâmpină decalajele care există deja între est și vest și între sud și nord. Dorim ca acestea să fie transformate în mod ireversibil pentru că altfel trebuie să facem față riscului unei confruntări cu forțele populiste și extremiste și să evităm astfel să nu se destrame Uniunea, deoarece PE este un partener cheie în cooperarea la nivelul UE și a instituților acesteia. Considerăm că COSAC este forumul potrivit pentru schimbul de informații și pentru schimbul de a pune în practici”, a declarat Călin Popescu Tăriceanu, la deschiderea reuniunii membrilor Conferinței comisiilor parlamentare de afaceri europene din parlamentele naționale ale UE, desfășurată în Parlament.

Și vicepreședintele Camerei Deputaților, Florin Iordache, a declarat, luni, la reuniunea președinților Conferinței Organelor Specializate în Afaceri Comunitare și Europene, că pentru țara noastră politica de coeziune române un mecanism pentru obținerea unor obiective precum creșterea economică.

Reuniunea președinților Conferinței Organelor Specializate în Afaceri Comunitare și Europene (COSAC) a început, luni, la Parlament, cu o dezbatere despre politica de coeziune.

La evenimentul organizat în cadrul Președinției Consiliului UE participă, printre alții, comisarul european Corina Crețu și președintele Senatului, Călin Popescu Tăriceanu.

Reuniunea este primul eveniment pe care Parlamentul, respectiv Senatul, îl organizează în cadrul Președinției rotative a Consiliului UE deținută de România pentru un mandat de șase luni.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.