FMI a aprobat eliberarea unei noi tranșe de credit pentru R. Moldova în valoare de aproximativ 46 de milioane de dolari 1
Ultima Ora Economic Politic

FMI a aprobat eliberarea unei noi tranșe de credit pentru R. Moldova în valoare de aproximativ 46 de milioane de dolari

Fondul Monetar Internațional a aprobat vineri eliberarea unei noi tranșe de credit pentru R. Moldova în valoare de aproximativ 46 de milioane de dolari și cererea Guvernului de la Chișinău de prelungire a actualului acord de cooperare (încheiat în 2016) până pe 20 martie 2020, ceea ce va da autorităților moldovene șansa de a-și îndeplini toate angajamentele asumate, scrie europalibera.org.

Acordul financiar de aproape 130 de milioane de dolari, în total, este gândit să sprijine reformele economice și financiare.

În analiza FMI, care a explicat decizia de a elibera o nouă tranșă de ajutor financiar, sunt salutate eforturile Guvernului de a „repune pe șine” cooperarea cu FMI. Fondul îndeamnă, totodată, Guvernul de la Chișinău să ducă „politici prudente” și să continue reformele menite să „întărească sectorul financiar și sustenabilitatea politicilor fiscale”. FMI încurajează și cheltuieli în domeniul social și al infrastructurii.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.