Florin Cîțu a izbucnit după rectificarea bugetară. Românii au fost păcăliți 1
Ultima Ora Politic

Florin Cîțu a izbucnit după rectificarea bugetară. Românii au fost păcăliți

Senatorul liberal Florin Cîţu critică pe Facebook rectificarea bugetară și modul în care a fost construit bugetul, spunând că acesta s-a bazat pe o creștere economică de 5,5%, dar în realitate ea se apropie de 4%. Cîțu mai acuză că suma de 10 miliarde de lei a ajuns în conturile PSD ALDE.

“Vine nota de plata! Bugetul este construit pe o creştere economică de 5.5%. Le-am zis atunci că este o minciună şi se joacă cu stabilitatea economiei naţionale.După şase luni economia se îndreaptă spre o creştere economică de sub 4%. Al doilea an la rând când CNSP face aceeaşi greşeală”, a scris liberalul economist pe Facebook.

De asemenea, acesta vrea desfiinţarea Comisiei Naţionale de Strategie si Prognoză, în privinţa căreia spune că este un instrument prin care alianţa PSD-ALDE face propagandă.

“Conducerea CNSP va plati pentru aceste “greşeli”. Această instiţutie este trompeta principală a propagandei PSD+ALDE. O vom desfiinţa” a mai scris Cîţu.

Senatorul a mai acuzat alianţa că şi-a însuşit 1% din PIB în primele 6 luni ale lui 2019 şi că a prejudiciat bugetul de pensii cu 2,9 miliarde de lei. “10 miliarde de lei, 1% din PIB a ajuns direct în buzunarele PSD+ALDE”, mai acuză Florin Cîţu. „Rectificarea bugetară introduce o gaură la bugetul de pensii de 2.9 miliarde lei”, a adăugat acesta.

„În acest context PSD+ALDE ne propune:

– taie investitiile- ca in fiecare an

– taxe mai mari si mai multe, accize etc – ca in fiecare an

– imprumuturi cu dobanzi mai mari, pana la 7% – ca in fiecare an. Condamnarea la saracie a generatiilor viitoare.

– insolvența pentru primariile opozitiei in special

– arieratele companiile de stat nu mai platesc nici furnizori si nici datoriile catre bugetul de stat. Adica FALIMENT pentru companiile din privat care lucreaza cu statul”, a completat Cîțu.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.