Ciolacu a decis cine va lua locul lui Firea și Budăi
Ciolacu a decis cine va lua locul lui Firea și Budăi
Exclusiv Social Ultima Ora

Protest de amploare în fața Guvernului, joi 13 iulie. Se cere demiterea Gabrielei Firea și a lui Marius Budăi. Semnează PETIȚIA

Comunitatea Declic, organizează joi, 13 iulie, un protest pentru a-i cere premierului Ciolacu demiterea miniștrilor Familiei, Gabriela Firea și al Muncii, Marius Budăi, pentru ceea ce s-a descoperit în ”Căminele Groazei”.

Atrocitățile din azilele groazei ne-au marcat pe toți în aceste zile. Mai puțin pe Gabriela Firea și pe Marius Budăi, care sunt interesați doar de cum să-și scape pielea.

”Toți știau de căminele groazei. Funcționarii și primarul din Voluntari, inspectorii instituțiilor cu atribuții de avizare și control, toți trebuie să plece acum. Secretari de stat și, mai ales, miniștri. Doi oameni sunt la vârful acestei ierarhii: Gabriela Firea și Marius Budăi.

Și, pe oră ce trece, e tot mai clară vinovăția lor morală pentru corupția și abuzurile din azile. Semnează și tu urgent ca să-l convingem pe prim-ministrul României, Marcel Ciolacu, că miniștrii groazei trebuie demiși.

Este înfricoșător faptul că toată lumea știa, încă de anul trecut, despre persoanele vulnerabile care erau ținute în condiții înspăimântătoare pe banii statului.

Cel mai recent articol al celor de la Buletin de București și Centrul pentru Investigații Media nu lasă nicio urmă de îndoială în acest sens.

Afișe împotriva minisștrilor muncii și familiei
Afișe împotriva minisștrilor muncii și familiei

La fel de înfricoșător este gândul că, dacă nici acum nu se întâmplă nimic, vinovații vor scăpa nepedepsiți. Nu mă refer doar la cei anchetați și inculpați de DIICOT, ci în special la oamenii cheie, care ocupă poziții de putere și gestionează sistemul asistenței sociale din România: Gabriela Firea și Marius Budăi.

Marcel Ciolacu anunță cu vehemență controale și se străduiește să vorbească empatic despre victime. Dar nici măcar nu clipește la gândul că doi dintre oamenii de bază din echipa sa, Firea și Budăi, știau despre aceste cămine ale groazei. Și nu numai că nu au făcut nimic, dar au abuzat de puterea funcțiilor lor pentru a ascunde și distruge orice încercare de a pune capăt tratamentului inuman.

Marius Budăi vorbește arogant despre nevoia unui moment zero, de la care să reconstruim întregul sistem. În același timp, a rupt protocolul cu Centrul de Resurse Juridice (CRJ), singura organizație care verifica temeinic, de peste douăzeci de ani, condițiile din azile.

Gabriela Firea se luptă cu toată lumea și amenință cu procese în stânga și în dreapta, în timp ce sora și soțul ei sunt implicați direct în această poveste traumatizantă pentru toată țara.

Acum, „Toți știau” a devenit „Noi știm”. Nu putem ignora și nu putem închide ochii. Nu există o eroină sau un erou de poveste care să ceară dreptate în numele nostru iar acum nu este momentul să-i sancționăm prin vot. Suntem doar noi, oamenii obișnuiți.

 Suntem eu, tu și peste 1 milion de oameni din România care putem să ne unim forțele și să cerem cu tărie ca Marcel Ciolacu să ia măsuri. Miniștrii Gabriela Firea și Marius Budăi trebuie demiși de urgență. Alătură-te și semnează și tu petiția, chiar acum, pentru a ajunge la 100.000 de semnături”, arată Declic.

AICI semnați PETIȚIA

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.