Ultima oră. Gabriela Firea, primul politician român care își donează o parte din salariu
Fabulos. Câți bani ia Firea ca Primar General al Capitalei. Suma este colosală
Ultima Ora Politic

Firea promite bucureștenilor realizarea Muzeului Holocaustului

 Primarul general al Capitalei, Gabriela Firea, a anunțat, joi, că va susține din nou în următoarea ședință de Consiliu General proiectul de realizare al Muzeului Holocaustului și că va face toate demersurile pentru înființarea Pinacotecii Bucureștiului.

Primarul general, Gabriela Firea, a anunțat, joi, prin intermediul unui comunicat de presă remis MEDIAFAX, că își reiterează sprijinul pentru implementarea proiectului de realizare a Muzeului Holocaustului și va propune din nou Consiliului General aprobarea realizării acestuia. Tototdată, edilul a declarat că va propune în următoarea ședința CGMB un proiect de hotărâre pentru înființarea Pinacotecii.

„În urmă cu doi ani, în calitate de Primar General, am supus dezbaterii și aprobării Consiliului General transferul în administrare a unei clădiri din strada Lipscani nr. 18-20, către institutul Elie Wiesel, în vederea amenajării unui muzeu pentru cinstirea memoriei evreilor care au pierit în Holocaust. Primăria Capitalei a fost dată în judecată pentru aceasta, invocându-se faptul că proiectul respectiv a fost introdus pe ordinea de zi suplimentară, într-o ședință extraordinară și pentru că anterior existase o decizie prin care această clădire de pe stradă Lipscani trebuia să fie amenajată ca Pinacoteca. După doi ani de zile, acel proces a fost pierdut de către Primărie, iar proiectul de hotărâre respectiv a devenit nul. Eu cred că o promisiune odată făcută trebuie onorată. De aceea am revenit de două ori cu acest proiect de hotărâre în cadrul CGMB, îmi mențin opinia și voi repune pe ordinea de zi acest proiect de hotărâre pentru care sper să obțîn o majoritate calificată”, a transmis Gabriela Firea.

În ceea ce privește realizarea Pinacotecii, primarul general a explicat că Primăria Capitalei a făcut toate demersurile pentru implementarea acestui proiect și a fost deja identificată o clădire care va găzdui Pinacoteca Bucureștiului: „Reamintesc faptul că ani de zile nimeni nu s-a preocupat de acest subiect și nu i-a păsat nimănui că zeci de opere de artă au zăcut uitate prin subsoluri. Din acest motiv, voi propune consilierilor generali, în următoarea ședință, aprobarea unui proiect de hotărâre prin care să înființăm o instituie de cultură care să gestioneze acest domeniu atât de important pentru cultura Capitalei României. Clădirea identificată ca destinație pentru Pinacoteca Bucureștiului este monument istoric și e situată pe bd. Elisabeta nr. 29-31, sector 5. Această are o suprafață de 6.700 mp, iar în prezent acest obiectiv de investiții al Primăriei Capitalei se află într-un amplu proces de consolidare, reabilitare și punere în valoare”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.