Capitala europeană București va rămâne fără apă caldă. Datoriile sunt uriașe
Firea, promisiune uriașă pentru bucureșteni. Vor avea căldură în această iarnă
Ultima Ora Politic

Firea nu plătește facturile la RADET. Dă vina pe Guvern

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, miercuri, că facturile RADET către ELCEN vor fi achitate în măsura în care bugetul Capitalei va fi reabilitat de către Ministerul de Finanțe. Potrivit edilului, bugetul PMB a fost redus cu 30% la începutul anului.

„La începutul anului, Guvernul Românei, prin Ministerul de Finanțe, a tăiat bugetul Capitalei cu 30%. Din acel moment, am început să avem dificultăți, privind achitarea tuturor facturilor și în ceea ce privește energia termică, transportul, șantierele, am încercat să protejăm pe cât posibil spitalele. Ca atare, facturile curente, că nu sunt restante, ale RADET către ELCEN, vor fi achitate în măsura în care și bugetul Capitalei va fi reabilitat de către Ministerul de Finanțe”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea, conform mediafax.ro

Edilul mai spune că păstrează în permanență legătura pe acest subiect cu ministrul Finanțelor și cu premierul.

„Ni s-a promis că în perioada următoare se va găsi o soluție financiară, legală bineînțeles, prin care să ne revenim din punct de vedere bugetar. Nu este vorba de rea voință (…) Nu se pune problema ca bucureștenii să nu aibă apă caldă, acum, vara, și apă caldă și căldură pe timpul sezonului rece”, a precizat Firea.

Primarul general a mai declarat că solicită public autorităților guvernamentale să ia măsurile care se impun împotriva administratorului juduciar al ELCEN pe motiv că „amenință injust populația”, în ceea ce privește oprirea apei calde.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.