Declarații halucinante: Gabriela Firea s-a întors în PSD ca să ceară bani pentru afacerile ei din Primărie
Primăria Capitalei vrea să dubleze taxa de promovare turistică
Ultima Ora Politic

Firea nu mai are bani. Taie bugetul școlilor și străzilor

Primăria Capitalei vrea să taie 600 de milioane de lei din buget (aproximativ 10%), din cauza încasărilor mai mici din cotele din impozit pe primele 5 luni, potrivit unui proiect de hotărâre. Principalele tăieri vor fi de la școli, străzi, cultură spații verzi sau biserici. Spitalele, pe plus.

„Având în vedere gradul efectiv de realizare a veniturilor în primele 5 luni ale anului curent, când se constată o diminuare a veniturilor bugetului local, urmare a încasărilor din cotele defalcate din impozitul pe venit în scădere semnificativă față de aceeași perioadă a anului 2018 se constată necesitatea rectificării atât a unor venituri prognozate a fi încasate la bugetul Municipiului București cât și reducerea unor cheltuieli propuse a se realiza pe parcursul anului curent”, se arată în expunerea de motive a proiectului de rectificare bugetară.

Suma propusă pentru diminuare este, potrivit proiectului de hotărâre, de 608 milioane de lei, adică aproximativ 10% din bugetul total.

Principalele tăieri:

– 35 de milioane de la învățământ

– 11 milioane de la promovarea culturii tradiționale

– 33 de milioane de la întreținere parcuri și spații verzi

– 53 de milioane de la Transporturi

– 5 milioane de lei mai puțin la biserici

– 10 milioane de lei mai puțin la Administrația Străzilor

– Centrul de creație artă și tradiție, minus 11 milioane

– 3 milioane mai puțin la Poliția Locală

– Administrația Monumentelor, tăiere de 14 milioane de lei.

Pe de altă parte, 51 de milioane de lei vor merge în plus la Administrația Spitalelor, dacă proiectul de rectificare va fi aprobat în ședința Consiliului General de miercuri.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii