Firea face modificări în proiectul vinietei din Capitală. Ce îi așteaptă pe șoferi 1
Ultima Ora Politic Social

Firea face modificări în proiectul vinietei din Capitală. Ce îi așteaptă pe șoferi

Primarul general, Gabriela Firea, a precizat, marți, că proiectul privind vinieta va suferi modificări „și va fi îmbunătățit”, pentru că există și situații în care mai mulți bucureșteni nu-și pot înmatricula mașinile în Capitală, după ce au preluat un leasing de la o societate din alt județ.

„Pe 1 octombrie se finalizează dezbaterea publică legală şi voi veni în faţa Consiliului General, în şedinţa din octombrie, cu acest proiect îmbunătăţit, în care voi ţine cont de tot ceea ce mi-au transmis cetăţenii şi de tot ce dumneavoastră ne transmiteţi către cabinetul primarului general”, a declarat, marți, Gabriela Firea, în timpul ședinței CGMB.

Edilul Capitalei a precizat că a ținut cont de observațiile făcute pe site-ul primăriei cu privire la acest proiect și spune că sunt și câteva situații de înțeles, care trebuie să se regăsească sub forma unor excepții.

„Cele mai multe observaţii sunt legate de imposibilitatea, dacă rămâne proiectul aşa cum a fost prezentat, de a mai avea de la 1 ianuarie un autoturism înmatriculat într-un alt judeţ care se deplasează în Municipiul Bucureşti fără a plăti vinieta. Am ţinut cont de observaţiile care relevă faptul că sunt şi situaţii de înţeles, situaţii speciale, ce ar trebui să fie regăsite sub forma unor excepţii. De exemplu, cetăţenii care, deşi au domiciliul în Bucureşti, nu pot înmatricula maşina în Bucureşti, deoarece au preluat un leasing de la o societate înregistrată pe raza altui judeţ şi care garantează că la finalizarea leasingului îşi vor înmatricula autoturismul în Bucureşti”, a mai declarat Gabriela Firea.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.