Firea, declară război lui Orban. Îi atacă pe liberali 1
Ultima Ora Politic

Firea, declară război lui Orban. Îi atacă pe liberali

Primarul Capitalei, Gabriela Firea, transmite o scrisoare deschisă către Marie Helene Brătianu în care arată faptul că liberalii din ziua de astăzi întinează numele familiei Brătianu

Întregul scandal pornește de la statuia familiei Brătianu, dezvelită chiar în ziua moțiunii de cenzură, în centrul Capitalei. Firea arată că cei de la PNL n-au făcut nimic pentru a ridica acest monument, în timp ce un primar PSD a insistat și a reușit să finalizeze lucrarea.

”Scrisoare deschisa Stimată doamnă Marie Helene Brătianu,Mă văd nevoită să vă transmit public scuze pentru comportamentul iresponsabil al celor care azi, sub stindardul decolorat al marelui partid istoric, întinează numele și memoria familiei Brătianu și a PNL.

O doamnă aterizata în fruntea organizației de București a PNL, pe post de Bau-Bau pentru cetateni si pentru mine, întrucât nu există niciun fel de merite profesionale sau/si politice sau de altă natură care s-o legitimeze, și a cărei unică ocupație este diseminarea de imprecații penibile la adresa mea pe rețelele de socializare, a avut tupeul fără margini să vă adreseze o scrisoare deschisă în care face o afirmație halucinantă, respectiv aceea că amplasarea monumentului dedicat lui I.C. Brătianu la Universitate este rodul eforturilor PNL.

În realitate, distinsa doamnă Brătianu, eforturile și contribuția PNL se opresc în anul 2014, când un grup de consilieri liberali au inițiat un proiect de Hotărâre a Consiliului General al Capitalei, referitor la refacerea și amplasarea pe locul inițial a monumentului dedicat marelui om politic.

Din acel moment, timp de 3 ani, în care PNL a avut și majoritatea în Consiliul General și un primar general interimar, nu s-a mai întâmplat nimic. Absolut nimic!

Abia în 2016, după ce am devenit eu Primar General, a fost organizat concursul de soluții, au fost semnate contractele de execuție și amplasare a monumentului și au fost alocate fondurile necesare.

Aceste lucruri n-ar fi fost posibile fără susținerea constantă și necondiționată a majorității PSD, cei 8 consilieri ai PNL, din totalul de 55, remarcându-se doar prin voturile consecvent împotriva bugetelor municipale, în care erau incluse și alocările pentru acest proiect.

Prin urmare, stimata doamnă Brătianu, veți fi înțeles cu siguranță că în aceste condiții nu aveam cum să permit confiscarea unui act de restituire istorică de către niște politicieni aflați vremelnic în niște poziții cu vizibilitate publică și pe care istoria nu-i va reține nici măcar din punct de vedere statistic.

Nicio ceremonie, mai mult sau mai puțin politizată, nu va putea vreodată să conteze mai mult pentru București, pentru istoria României și pentru familia Brătianu, decât faptul că monumentul lui I.C.Brătianu se înalță din nou, falnic, în inima Capitalei. Prin eforturile unui primar general PSD, si nu PNL. Si cu sustinerea consilierilor generali PSD si ALDE, nicidecum PNL, care au votat trei ani de zile impotriva.

Aceasta este marea diferenta dintre mine, echipa mea si PNL Bucuresti. Ei doar jignesc, vorbesc fara un dram de informare, manipuleaza, rastalmacesc, confisca, demoleaza. Eu rezolv. Echipa mea construieste. Si acest monument este o dovada graitoare.”, scrie Gabriela Firea pe facebook

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.