Taximetriștii continuă protestele. Amenință cu greva foamei
Firea dă vouchere uriașe taximetriștilor. Sunt puse la bătaie 5500 de astfel de tichete
Ultima Ora Politic

Firea dă vouchere uriașe taximetriștilor. Sunt puse la bătaie 5500 de astfel de tichete

Proiectul prin care taximetriștii din Capitală primesc eco-vouchere pentru a cumpăra mașini ecologice a trecut, marți, de votul consilierilor generali, cu 30 de voturi pentru și 12 împotrivă. Un număr de 5.500 de astfel de vouchere vor fi acordate în următorii doi ani, conform mediafax.ro

Proiectul propus de primarul general Gabriela Firea a trecut de votul consilierilor generali. Acesta a primit 30 de voturi pentru și 12 împotrivă.

Potrivit primarului general, proiectul denumit „Rabla pentru taximetre” se referă la acordarea unui sprijin financiar în valoare de 3.000 de euro în lei la cursul BNR tuturor taximetriștilor care dețin în acest moment autoturisme poluante.

Primarul general a afirmat că din totalul de 10.055 de licențe pe care le are municipiul București, 7.500 sunt legale și regulamentare, celelalte fiind în diverse stadii litigioase.

„Din aceste 7.500 de taximetre, 5.500 sunt poluante. Aici încearcă proiectul nostru să rezolve problema poluării și țintim direct din 1 ianuarie 2020 acordarea a 3.000 de vouchere eco-vouchere pentru taximetre în programul Rabla taxi urmând ca anul următor să fie acordate și celelalte 2.500 de eco-vouchere pentru taximetre”, a spus primarul general.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.