Firea, atac la Avocatul Poporului. Nemulțumită de sesizarea CCR privind Codul Administrativ 1
Firea, atac la Avocatul Poporului. Nemulțumită de sesizarea CCR privind Codul Administrativ
Ultima Ora Politic

Firea, atac la Avocatul Poporului. Nemulțumită de sesizarea CCR privind Codul Administrativ

Gabriela Firea a declarat, miercuri, după ce Avocatul Poporului a decis să atace la CCR Codul Administrativ, că această instituție s-a specializat în a nu apăra poporul. Firea s-a declarat nemulțumită și de sesizarea Avocatului Poporului cu privire la ridicarea mașinilor.

„Am observat că în ultima perioadă Avocatul Poporului s-a specializat în a nu apăra poporul pentru pentru că eu, ca şi dumneavoastră, văd că sunt foarte multe probleme în ţară în toate domeniil. Sunt peste tot nemulţumiri, şi până la urmă este normal să fim activi şi din punct de vedere civic şi social. Am rămas profund neplăcut surprinsă de faptul că aceeaşi instituţie a Avocatului Poporului, în primul rând nu a catadicsit să citească Legea Poliţiei Locale, să observe, spre exemplu, că Poliţia Locală are printre atribuţii şi rolul de a dirija circulaţia sau de a aplica anumite sancţiuni, cum ar fi contravenţii, şi a transmis o adresă către Prefectura Capitalei sugerându-i prefectului Capitalei să conteste la CCR Regulamentul Primăriei Capitalei de ridicare a autoturismelor parcate în faţa spitalelor, şcolilor, care blochează căile de acces pentru urgenţă, care blochează tramvaiul, troleibuzul”, a declarat, miercuri, Gabriela Firea.

Potrivit edilului, în două zile s-a ridicat 17 mașini parcate neregulamentar pe străzile Capitalei.

„Aşa cum ştiţi, s-au ridicat în ultimele două zile 17 autoturisme în Capitală, dar nu au fost abuzuri aşa cum citisem anterior, nu au fost ridicate maşini acolo unde au fost parcate, să spunem oarecum la mica înţelegere, deşi la distanţă mică era un semn de parcare interzisă”, a mai precizat Gabriela Firea.

Avocatul Poporului, Renate Weber, a sesizat miercuri Curtea Constituțională cu privire la Ordonanța de urgență a Guvernului pe Codul Administrativ, potrivit unui comunicat de presă transmis de instituție. Avocatul Poporului consideră că modificarea Codului administrativ prin Ordonanță de urgență nu se justifică.

Un alt motiv de neconstituționalitate vizează articolul 109 referitor la răspunderea membrilor Guvernului și articolul 111 privind controlul parlamentar al activității Guvernului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.