Firea, anunț devastator pentru Dăncilă: România este în ”faliment nedeclarat” 1
Ultima Ora Politic Social

Firea, anunț devastator pentru Dăncilă: România este în ”faliment nedeclarat”

Primarul general, Gabriela Firea, a declarat, vineri, că primăriile au bugetele mult mai mici decât li s-a promis la începutul anului, aflându-se într-un ”faliment nedeclarat”. Adică, România este în colaps, dar nu o spune nimeni.

Firea, anunț devastator pentru Dăncilă: România este în ”faliment nedeclarat”

Firea spus că s-a ajuns să nu poată fi asigurată funcţionarea curentă, iar facturile sunt ţinute neînregistrate pentru a nu se intra pe arierate.

Gabriela Firea a declarat, vineri, că primăriile au mari probleme financiare, bugetele care le-au fost alocate fiind mai mult ”pe hârtie”.

”Acum toţi suntem în faliment nedeclarat. (…) Este momentul în care nu mai poţi să asiguri funcţionare, activitatea curentă, să plăteşti subvenţiile pentru utilităţile publice şi să ţii facturile neînregistrate ca să nu intri pe arierate”, a declarat Firea.

Primarul general al Capitalei şi-a exprimat regretul că primarii din ţară au lăsat- anul trecut, la discutarea bugetului, să se ”lupte” cu Liviu Dragnea.

Firea a anunţat că va exista o întrevedere cu premierul Viorica Dăncilă şi ministurl de Finanţe săptămâna viitoare pe acestă temă.

”Am vorbit cu doamna prim-ministru, am anunţat această situaţie şi la Biroul Permanent Naţional şi s-a promis o întâlnire săptămâna viitoare cu doamna premier  şi cu domnul ministru de Finanţe. La această oră se desfăşoară o discuţie tehnică la Ministerul de Finanţe, cu doamna secretar general şi administratorii primăriilor. Situaţia este gravă, mă preocupă mai multe acest subiect pentru că, dacă intră Primăria Capitalei în incapacitate de plată, scade automat ratingul de ţară şi s-ar putea să ajungem la Consiliul Monetar”, a mai declarat Firea.

Aceasta a adăugat că ”astea sunt priorităţile nu să organizăm în două săptămâni un congres”.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.