Filosoful Mihai Șora (102 ani) are o nedumerire legată de evenimentele de la Chișinău: ”Cu Dodon?”
Ultima Ora Politic Social

Filosoful Mihai Șora (102 ani) are o nedumerire legată de alianța de la Chișinău: ”Cu Dodon?”

Filosoful Mihai Șora (102 ani) are o intervenție legată de evenimnetele în derulare în Republica Moldova.

”Cu Dodon?

Oameni buni, uitați de vorba „Fă-te frate cu dracu’, până treci puntea!“. Ea nu înseamnă nici înțelepciune, nici pragmatism salvator, nici iscusință conjuncturală. Vorba aceasta (și tot ce implică ea) reprezintă nenorocirea însăși, forma cea mai perversă a compromisului, impuritatea cea mai fetidă și înspăimântătoare. Odată legat de necurat, nu doar îl legitimezi, dar accepți să-i îmbraci costumul, să te umpli de conținutul lui întunecat. Și nicio împielițare nu rămâne fără urmări.

Știm, politica nu privilegiază curăția sufletească, onoarea, dezinteresul. Dar sunt alianțe, strângeri de mână, înfrățiri care s-au lăsat, de-a lungul istoriei, cu morți pe caldarâm, oameni putrezind în beciuri ori înghețând sub viscolul Siberiei.

Nu, nicio împielițare nu rămâne fără urmări: nici în înalta sferă a politicii, nici în banala viață a omului de rând”, scrie Mihai Șora pe Facebook.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii