Fifor în Delir! Spune că din cauza lui Iohannis ne sunt răpiți și omorâți copiii! Nu din cauza Guvernului PSD... 1
Ultima Ora Justiție Politic

Fifor în Delir! Spune că din cauza lui Iohannis ne sunt răpiți și omorâți copiii! Nu din cauza Guvernului PSD…

Mihai Fifor, secretar general al PSD, senator, ministru al Apărării și fost ministru de Interne, are halucinații. El susține că nu se pot lua măsuri în minister, pentru evitarea unor infracțiuni grave, din cauza președintelui Klaus Iohannis, care „a blocat Guvernul”.

Filologul Fifor a transmis pe Facebook un mesaj cu multe greșeli gramaticale, în contextul crimei din județul Dâmbovița. Caraghiosul senator-ministru scrie că sistemul „nu poate fi reformat” pentru că nu se află în funcție un ministru de Interne.

De ce n-au „reformat” instituția toți miniștrii de Interne din ultimii ani, inclusiv Carmen Dan, care a stat în funcție doi ani și jumătate, nu mai spune Fifor.

Acesta „uită” și de ce Ministerul de Interne nu are ministru: pentru că au demisionat succesiv PSD-iștii Carmen Dan și Nicolae Moga, iar PSD nu și-a trecut noua formulă guvernamentală prin Parlament, după ieșirea ALDE de la guvernare.

Iată mesajul lui Fifor:

„Domnule președinte Iohannis, v-am întrebat, cu ceva timp în urmă, dacă mai este nevoie să moară oameni ca să deblocați activitatea Guvernului.

La sfârșitul săptămânii trecute s-a produs o nouă tragedie – o altă fetiță, de această dată din Dâmbovița, a fost victima unei crime oribile. Iar asta în timp ce Ministerul Afacerilor Interne rămâne blocat la vârf, neexistând nici măcar un ministru interimar care să conducă sistemul și să coordoneze lupta zilnică a polițiștilor cu criminalii și infractorii.

Acum când, din nefericire, încă o tragedie s-a produs, vă puneți în mod laș un parlamentar cel puțin exotic de la PNL să atace premierul și Guvernul pentru că nu ar lua măsuri în domeniul ordinii și siguranței publice.

În mod cinic, și parlamentarul și dumneavoastră știți foarte bine că nu se pot lua aceste măsuri pentru că ați blocat Executivul.

Da, din cauza dumneavoastră, prin blocarea interimatelor, în disprețul Constituției, nu se pot reforma sisteme vechi și cu probleme de zeci de ani. În acest timp mor oameni, iar PNL, la comanda dumneavoastră, politizează astfel de situații pentru că așa v-ați obișuit să faceți audiență – pe suferința oamenilor.

Știți bine că în urma tragediei de la Caracal s-au luat măsuri concrete la nivelul Guvernului – din punct de vedere legislativ și instituțional – pentru a se îmbunătăți reacțiile statului în situații de urgență și pentru a fi alocate resurse suplimentare în asemenea situații. După care ne-ați blocat și mai tare.

Domnule candidat Iohannis și domnilor de la PNL, în loc să discutăm despre cum blocați instituții și nu le lăsați să se modernizeze, poate ar trebui să discutăm cu responsabilitate și lipsă de orgolii cum putem sprijini toți instituțiile să se reformeze și să nu mai permită greșeli cauzatoare de moarte.

Poate ar trebui să vedem cum putem apăra România de acești monștri care, iată, unii trăiesc la noi în țară, dar alții vin chiar din afară, din țări cu pretenții față de securitatea cetățenilor în spațiul european.

Cer încă o dată tuturor politicenilor să nu mai facă rating pe astfel de subiecte și să se aplece serios asupra măsurilor care pot schimba cu adevărat ordinea și siguranța.”

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.