Fast-food închis într-un mall din Galați. Clienții au filmat gândaci în vitrină 1
Ultima Ora Sănătate Social

Fast-food închis într-un mall din Galați. Clienții au filmat gândaci în vitrină

Fast-food închis într-un mall din Galați. Clienții au filmat gândaci în vitrină

Un magazin care comercializa mâncare de tip fast-food în incinta unui mall din Galaţi a fost închis, luni, de Direcţia de Sănătate Publică (DSP), după ce clienţii au filmat, în weekend, gândaci în vitrina cu mâncare, imagini distribuite apoi pe o reţea de socializare.

Potrivit reprezentanţilor DSP Galaţi, instituţia s-a autosesizat după ce a văzut imaginile pe Facebook, iar la controlul efectuat, luni, de inspectori, aceştia au confirmat existenţa gândacilor, motiv pentru care s-a aplicat o amendă contravenţională în valoare de 3.000 lei. Totodată, s-a dispus suspendarea activităţii magazinului până la remedierea problemelor constatate.

Conform legii, după ce se vor efectua activităţi de dezinsecţie şi deratizare, administratorul magazinului va solicita către DSP Galaţi redeschiderea unităţii, aprobare care va fi acordată doar dacă inspectorii vor constata, într-o nouă verificare la faţa locului, că se respectă legislaţia privind siguranţa consumului de alimente.

Şi Comisariatul Judeţean pentru Protecţia Consumatorului Galaţi s-a autosesizat, urmând să prezinte rezultatele verificărilor după terminarea controlului.

Pe de altă parte, patronul magazinului de tip fast-food a declarat că ultima dezinsecţie a efectuat-o vinerea trecută, pe 20 iulie, şi că este de părere că gândacii au fost puşi intenţionat în vitrină, suspiciune pe care, însă, nu are cum să o demonstreze, a mai spus el.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii