Falsă doctoriță de 31 de ani, care făcea operații estetice a fost arestată
Falsă doctoriță de 31 de ani, care făcea operații estetice a fost arestată
Justiție Ultima Ora

Falsă doctoriță de 31 de ani, care făcea operații estetice a fost arestată de polițiștii bucureșteni

O falsă doctoriță de 31 de ani din București, care făcea operații estetice a fost reținută miecuri de polițiștii din București.

Falsa doctoriță ar fi desfăşurat acte specifice profesiei de medic plastician/estetician sau dermatolog, pentru cel puţin 20 de femei, constând în injectări cu acid hialuronic, precum şi alte proceduri, la un sediu fără autorizaţie sanitară de funcţionare din Capitală, cât şi la un sediu din judeţul Constanţa.

„Poliţiştii Direcţiei Generale de Poliţie a Municipiului Bucureşti (DGPMB) – Serviciul de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, au pus în executare un mandat de percheziţie domiciliară şi un mandat de aducere, în Municipiul Bucureşti, într-un dosar penal privind săvârşirea infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune”, informează Biroul de presă al DGPMB.

La percheziţia domiciliară efectuată au fost prezenţi şi reprezentanţi ai Direcţiei de Sănătate Publică Bucureşti, care au constatat lipsa documentelor de reglementare sanitară şi a autorizaţiilor de funcţionare, femeii în cauză fiindu-i aplicate sancţiuni contravenţionale în valoare de 70.000 de lei, conform HGR 817/2011.

Potrivit anchetatorilor, din 16 august 2022 până în prezent, fără a deţine un titlu oficial de calificare în medicină, femeia ar fi exercitat profesia de medic pe teritoriul ţării noastre, prin efectuarea, în mod repetat, de intervenţii chirurgicale estetice minim invazive, în alte condiţii decât cele legale.

„Bănuita ar fi obţinut foloase patrimoniale de la persoanele vătămate, în urma prestării acestor servicii medicale nespecializate şi neautorizate, în valoare de aproximativ 19.800 de lei”, arată sursa citată.

Cercetările sunt continuate de către poliţişti din cadrul Serviciului de Investigare a Criminalităţii Economice – Sector 2, sub supravegherea Parchetului de pe lângă Judecătoria Sectorului 2, sub aspectul săvârşirii infracţiunilor de exercitarea fără drept a unei profesii sau activităţi şi înşelăciune.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.