Live. Guvernul Dăncilă, dat peste cap de majorarea alocațiilor. Vor modifica deficitul bugetar
Guvernul Dăncilă, spulberat de transportatori. Minte întreaga opinie publică
Ultima Ora Politic

FABULOS. Dăncilă a vorbit la TELEFON cu omologul său din Republica Polonă

FABULOS. Dăncilă a vorbit la TELEFON cu omologul său din Republica Polonă

Prim-ministrul României, Viorica Dăncilă, a avut în această dimineaţă o convorbire telefonică cu prim-ministrul Republicii Polone, Mateusz Morawiecki.

Discuţia a scos în evidenţă  relațiile bilaterale foarte bune dintre România și Polonia, care se dezvoltă continuu și produc efecte pozitive, atât pentru cele două țări, cât și pentru regiunea Europei Centrale și de Est.

În ceea ce privește viitoarea Președinție română a Consiliului Uniunii Europene, premierul Viorica Dăncilă a subliniat că Executivul de la București este pregătit să preia acest mandat și a reafirmat angajamentul ferm pentru asigurarea unei Președinții de succes.

În context, prim-ministrul României a menționat că provocările actuale cu care se confruntă Uniunea reflectă o nevoie crescută de unitate și coeziune, precizând că agenda de lucru a Președinției române la Consiliul UE se va concentra prioritar pe promovarea coeziunii, ca politică și valoare comună europeană.

Cei doi înalți oficiali au discutat, de asemenea, despre recentul summit al Inițiativei celor Trei Mări de la București (17 – 18 septembrie 2018), care oferă un potențial de cooperare consistent și susține proiecte care au ca obiectiv dezvoltarea regiunii și asigurarea convergenței prin conectivitate în transporturi, energie și comunicații digitale.

Prim-ministrul României și cel al Republicii Polone s-au pronunțat în favoarea continuării cooperării în domeniul securității, edificate în baza Parteneriatului strategic bilateral, precum și în domeniul energetic, inclusiv la nivel european.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.