Fostul premier Victor Ciorbea
Fostul premier Victor Ciorbea
Ultima Ora Exclusiv Politic

EXPLOZIV. VICTOR CIORBEA ÎN PERICOL. I SE PREGĂTEȘTE DEMITEREA. DEMERSURI ÎN PARLAMENT

EXPLOZIV. VICTOR CIORBEA ÎN PERICOL. I SE PREGĂTEȘTE DEMITEREA. DEMERSURI ÎN PARLAMENT

Faptul că Avocatul Poporului Victor Ciorbea a plecat pentru două săptămâni în concediu, la fiica sa în Statele Unite ale Americii, fără a răspunde solicitării de a sesiza Curtea Constituțională cu privire la Ordonanța de Urgență emisă de Guvern luni prin care se modifică legile justiției, i-a iritat pe parlamentarii Opoziției.

Aceștia vor începe săptămâna viitoare demersurile pentru demiterea din funcție a lui Ciorbea, principala acuzație fiind că nu a desemnat un înlocuitor pentru perioada în care el nu și poate exercita funcția, declară pentru NewsTeam.ro surse politice.

”Ciorbea e o unealtă a lui Dragnea și Tăriceanu. El trebuie să fie avocatul românilor nu a politicienilor corupți. Vom începe săptămâna viitoare demersurile pentru revocarea lui din funcție. Deja am început negocierile cu mai mulți colegi din Opoziție dar vom vorbi și cu cei din PSD și ALDE pentru a face numărul necesar pentru revocare”, spun sursele.

Revocarea din funcție a Avocatului Poporului, se face de Camera Deputaților și de Senat, în ședința comună, cu votul majorității deputaților și senatorilor prezenți, la propunerea birourilor permanente ale celor două Camere ale Parlamentului, pe baza raportului comun al comisiilor juridice ale celor două Camere ale Parlamentului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.