Scandal monstru în timpul vizitei lui Ciolacu în America
Scandal monstru în timpul vizitei lui Ciolacu în America
Ultima Ora iohannis Politic psd udmr

Explodează Bomba în Parlament! PSD ține secrete Rapoartele SRI despre extremismul ungurilor din Ardeal! Avertismentul lui Iohannis! FOTO

Deputatul USR din comisia SRI Lucian Viziteu susține că deputații PSD nu vor să aprobe rapoartele SRI în Parlament ca să nu fie făcut public extremismul etnic din Transilvania. Parlamentarul USR susține că rapoartele conțin ”informații oficiale îngrijorătoare” care ar putea deteriora și mai mult relațiile politice dintre PSD și UDMR.

PSD, acuzat de un deputat USR că blochează rapoartele SRI despre extremismul etnic din Ardeal, pentru că ar duce la deteriorarea relațiilor cu UDMR

„Majoritatea pesedisto-aldistă-udemeristă a refuzat de fiecare dată în ultimii 4 ani să aprobe rapoartele anuale ale Serviciului Român de Informații, pentru că acestea conțin informații oficiale îngrijorătoare despre amenințările reprezentate de extremismul etnic din Transilvania.

 Dacă aceste informații ar fi devenit publice, acest lucru ar fi putut deteriora relațiile politice dintre PSD și UDMR. În ultimii ani, PSD și ALDE au făcut numeroase concesii UDMR și chiar au promovat sau susținut prin artificii parlamentare inițiative legislative care încalcă Constituția României.

Au făcut acest lucru pentru a-și asigura sprijinul în Parlament”, atrage atenția Lucian Stanciu Viziteu, membru în comisia de control a activității SRI”, a afirmat Lucian Viziteu, printr-un comunicat de presă transmis duminică, potrivit G4Media.

Explodează Bomba în Parlament! PSD ține secrete Rapoartele SRI despre extremismul ungurilor din Ardeal! Avertismentul lui Iohannis! FOTO 7

Demnitarul a subliniat că, contrar prevederilor legale, rapoartele SRI din 2015, 2016, 2017 și 2018 nu fost aprobate de Parlament nici până astăzi. El a mai adăugat că, „conform legii, rapoartele trebuie să fie analizate în comisie, se face un co-raport, iar acesta este susținut în plen de directorul SRI. După aceasta urmează votul plenului reunit. Acest traseu este obligatoriu și trebuie să aibă loc în fiecare an. Dacă raportul SRI este votat, el devine public, or pesediștii fix asta au încercat să împiedice”.

Ce spune contraspionajul românesc despre acțiunile revizioniste ungare  

Potrivit raportului din anul 2012, SRI avertiza că „riscul deturnării mișcărilor protestatare legitime de către exponenți ai curentelor extremiste și/sau degenerării acestora în acțiuni cu caracter violent face necesară cooperarea structurilor naționale cu atribuții în asigurarea ordinii publice, respectiv a securității naționale. O formă particulară de manifestare a extremismului, cel de factură etnică, este reprezentată de acțiunile extensiilor din țara noastră ale structurilor revizioniste ungare”.

În 2013, raportul elaborat de SRI invoca și o implicare străină: „interesele minorităților naționale au fost, în continuare, afectate de preocupările unor oficiali/diplomați din statele limitrofe pentru implicarea comunităților congenere din țara noastră în susținerea propriilor interese”.

„În vederea racordării la demersurile autonomiste ale liderilor maghiari, activismul extensiilor autohtone ale structurilor extremiste ungare a continuat să exploateze momentele cu semnificație simbolică pentru congenerii din Transilvania, în sensul promovării în rândul tineretului maghiar a conceptelor revizioniste și cultului unor personalități maghiare controversate”, mai arată raportul din 2013.

„Politicile revizioniste susținute direct sau indirect de unii lideri extremiști sau chiar de unii lideri UDMR au avut mereu rolul de a ascunde politicile lor dezastruoase și faptul că nu s-au implicat niciodată să dezvolte în mod real zonele în care trăiește comunitatea maghiară din România. Principalele victime ale acestui tip de discurs sunt chiar maghiarii din România”, susține Viziteu.

Explodează Bomba în Parlament! PSD ține secrete Rapoartele SRI despre extremismul ungurilor din Ardeal! Avertismentul lui Iohannis! FOTO 8

Președintele României, amendat recent de CNCD după ce a acuzat PSD de complicitate cu guvernul Viktor Orban din Ungaria 

Președintele Klaus Iohannis, a fost amendat recent de Consiliul Național pentru Combaterea Discriminării (CNCD), pentru că a acuzat PSD că se „luptă în birourile secrete ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor”. Instituția condusă de Asztalos Csaba i-a aplicat o sancțiune de 5.000 de lei, dar șeful statului a denunțat decizia drept una „profund politică” – la fel cum a făcut și premierul Ludovic Orban – și a anunțat că o va contesta în instanță.

„E incredibil ce se întâmplă în parlament. PSD a ajutat UDMR să treacă o lege prin care dă autonomie largă Ținutului Secuiesc. E incredibil unde s-a ajuns cu acest PSD. E incredibil ce înțelegeri se fac în Parlament.

În timp ce noi, eu, guvernul, restul autorităților ne luptăm cu pandemia, pentru viețile românilor, PSD-ul, marele PSD, se luptă în birourile secrete ale Parlamentului ca să dea Ardealul ungurilor. Ciolacu, oare ce v-a promis Viktor Orban în schimul acestei înțelegeri? Vedeți?

Aceasta înseamnă majoritatea toxică PSD-istă! Acum poate înțelegeți mai bine de ce am vrut alegeri anticipate. Eu nu mai vreau ca această majoritate toxică PSD-istă să mai decidă. E inacceptabil și, cât timp voi fi eu președintele României, o asemenea lege nu va trece. Jo napot kívanok (Bună ziua), Marcel Ciolacu! Oare ce v-a promis liderul de la Budaesta în schimbul acestei înțelegeri?”, afirma președintele Klaus Iohannis, în 29 aprilie.

Explodează Bomba în Parlament! PSD ține secrete Rapoartele SRI despre extremismul ungurilor din Ardeal! Avertismentul lui Iohannis! FOTO 9

Șeful statului a făcut această declarație după ce Camera Deputaților a adoptat tacit un proiect de lege – inițiat de doi membri ai Consiliului Național Secuiesc care au candidat pe listele UDMR la alegerile generale din 2016 – pentru statutul de autonomie al așa-zisului Ținut Secuiesc. La puțin timp după declarația președintelui, Senatul României avea să respingă în regim de urgență propunerea controversată.

Ei, bine, ulterior, în spațiul public ieșea la iveală că o altă propunere legislativă, de această dată asumată de toți parlamentarii UDMR, fusese adoptată tacit Senat. Era vorba despre un proiect care stipula că, în comunitățile în care o minoritate etnică reprezintă o pondere de cel puțin 20% din numărul de locuitori, limba acelei minorități devine obligatorie. Mulți au interpretat demersul ca fiind unul care, de facto, ar fi impus obligativitatea limbii maghiare în mai multe zone din Ardeal. La fel ca precedentul, și acest proiect avea să fie respins de camera decizională, în această speță de Camera Deputaților.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.