Studiu Astologic-Inundații, cutremure, Revoluție Culturală... Stelele (inclusiv cele fixe) au luat-o razna! 1
Exclusiv Social Ultima Ora

Studiu Astologic-Inundații, cutremure, Revoluție Culturală… Stelele (inclusiv cele fixe) au luat-o razna!

Sergiu Bălan-astrolog

Asistăm la o dezlănțuire simultană a forțelor naturii și a unor oameni (deloc mulți, chiar dacă dacă ne-am raporta la populația unei țări mici, dar foarte vocali și activi în demersul lor).

Mâna de oameni care ar dori să răstoarne ordinea lucrurilor pare să fi stârnit furia Mamei Pământ – care se scutură mai abitir decât un cățel abia ieșit din apă. Sau, încearcă să spele, să curețe energiile perverse care își fac de cap prin mintea și prin sufletul celor mai slabi de înger.

Poate că tocmai răul provocat de om se exprimă, la nivel de planetă, prin dezastre naturale…

Revărsările de ape din ultimele trei săptămâni – aici, în România – provoacă distrugeri materiale mari și pierderi de vieți omenești. Nu este pentru prima dată. România pare să se fi născut sub zodia apelor… Chiar așa, cât de străine sunt planetele de tot ceea ce se întâmplă?

De regulă, inundațiile sunt asociate cu acumulări planetare pe semnele de Apă ale zodiacului – Rac, Scorpion, Pești. La inundațiile din 1820 (folosite drept reper pentru inundațiile actuale), semnul Peștilor era tranzitat de Jupiter (abundența, excesul) și de Pluton (moartea și, foarte probabil, bolile infecțioase care s-au declanșat consecutiv contaminării apei și a lipsei de condiții pentru o igienă corespunzătoare). În iunie-iulie, Racul a fost vedetă prin tranzitul solarian și al planetelor personale, care au trimis trigoane aștrilor din Pești. Din nou, exces.

Adăugăm prezența Axei Destinului pe semnele sacrificiului și bolii, Pești/Fecioară, plus activarea stelei fixe Scheat, celebră pentru moartea prin înec pe care o provoacă (dacă vizează un punct sensibil din horoscop). Ei bine, Scheat era exact pe Nodul Nord Lunar din Pești! Rețeta dezastrului a fost ”îmbunătățită” cu prezența lui Lilith în Fecioară, care a compromis recoltele.

  1. Din nou, Axa Destinului tranzitează axa suferinței, Pești/Fecioară. Pe Pluton îl găsim în Fecioară, iar Scorpionul (al doilea semn de Apă) este tranzitat de Neptun, zeul cu tridentul, stăpânul Peștilor. Apă la cub, am putea spune. Vara, ca de obicei, a completat triunghiul de Apă cu tranzitele Racului. Prezența lui Saturn în Taur a însemnat restricție materială, sărăcie, lipsuri.

Mulți își amintesc inundațiile din 1975, de prin mai/iunie/iulie. De data aceasta, Lilith este în Pești (aspect de lezare), iar Saturn în Rac a afectat poporul în sens restrictiv. În 2005, Uranus din Pești era în aspect de recepție cu Neptun din Vărsător – echivalent unei conjuncții. Ce putea ieși bun din așa ceva, decât revolta apelor?

Revenind la vremuri actuale, remarcăm prezența lui Neptun în domiciliul din Pești. I s-a alăturat Marte, care a tulburat apele și la propriu, și la figurat. Racul participă la formarea unor trigoane planetare cu Soarele și cu Mercur aflate în tranzit, iar ceea ce va fi mai rău se pare că încă nu a sosit.

Datele de 27/28/29 iunie sunt sensibile prin activarea marțiană a stelei fixe Scheat și prin opozițiile Marte/Neptun din Pești cu Luna din Fecioară. Vă amintiți de axa Pești/Fecioară! Intervin și stelele fixe – Scheat, de care am amintit deja și Denebola, activată de Lună.

Denebola este implicată în dezastrele naturale, în catastrofe. Nodul Nord Lunar nu este străin, nici el, de unele subtilități, activând Betelgeuse, o stea fixă responsabilă și cu calamitățile naturale, cu violențele și cu pericolul, în general. Betelgeuse și Nodul Nord Lunar sunt în Gemeni, semn zodiacal care se ocupă cu comunicarea, cu informațiile, cu manipularea… Firește, aspectul are de-a face cu ceea ce se întâmplă în Occidentul european și în America – Axa Nodurilor Lunare tranzitează axa Gemeni/Săgetător, responsabilă cu comunicarea la toate nivelurile, drumurile, ideologiile… Săgetătorul, semnul ideilor superioare, este lezat de tranzitul Nodului Sud Lunar, deci, derapajele vor fi la ordinea zilei pentru încă un an de zile, cel puțin.

O problemă – pentru România, cel puțin, datorită inundațiilor – va fi recolta, care este compromisă. Lilith tranzitează, deocamdată, Berbecul, dar, începând cu 22 octombrie, va tranzita Taurul… Criza financiară va fi dublată și de criză alimentară – cel puțin, acestea sunt predispozițiile.

Cutremurul din Mexic  este destul de atipic, în sensul că, de obicei, seismele au de-a face cu activarea semnelor de pe crucea fixă (Taur, Leu, Scorpion, Vărsător) sau cu Luna Plină, aspecte care nu se regăsesc în harta astrală ridicată pentru 23 iunie 2020, ora 10.29, La Crucecita (Mexic). Cuadratura dintre Saturn (Vărsător) și Uranus (Taur) are orb mare, de 9 grade. Poate, opoziția Lunii cu Jupiter, Pluton și Saturn să fi avut vreo influență… Betelgeuse, despre care am amintit mai sus, are partea ei și în acest eveniment.

Poate că ar trebui să ne amintim că, la 21 iunie, ora 9.40, a avut loc Solstițiul de vară. Nimic deosebit, Solstițiul de vară are loc în fiecare an. Da, atât că, în 2020, acest eveniment astronomic și astrologic a fost însoțit de o eclipsă inelară de Soare. Eclipsele nu se bucură, în general, de o reputație bună, prevestind evenimente cel

puțin neplăcute – uneori, chiar tragice. Cu atât mai mult, când eclipsa se suprapune Solstițiului. Marii inițiați și cercetătorii într-ale astrologiei spun că nu este deloc un semn bun, în general. De fapt, ecuația completă a fost Solsițiu de vară + Eclipsă de Soare + conjuncție Soare/Lună/Nodul Nord Lunar + Betelgeuse.

Ascendentul Solsițiului și, implicit, al eclipsei, este plasat în Leu, iar Soarele, stăpânul Ascendentului, este ”cazat” în casa a XII-a, o casă ascunsă, în care astrul zilei nu se simte deloc în apele lui. Teoretic, unii conducători pot avea probleme diverse, în funcție de harta personală a fiecăruia.

Dacă eclipsa s-a suprapus pe Ascendentul sau pe Soarele natal al unei țări sau al unui conducător, nu prea va fi rost de liniște – dată fiind și cuadratura cu Marte, aspect violent, cu implicare emoțională extremă.

Mai atrage atenția prezența lui Pluton în casa a VI-a a sănătății, care poate provoca, teoretic, un reviriment al infecției Covid-19, în perioada următoare. Prin urmare, răbdare și… fiecare adaugă ceea ce-i tihnește.

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.