Salonul Agricol de la Paris, 1.050 de expozanți, inclusiv Bulgaria, mai puțin România 1
Agricol
Exclusiv Economic

Salonul Agricol de la Paris, 1.050 de expozanți, inclusiv Bulgaria, mai puțin România

SIA 2018 Paris, adică  Salon International de l’Agriculture, este punctul de întâlnire pentru jucătorii importanți din agricultură, din întreaga lume. Inclusiv Bulgaria. Mai puțin România!Salonul Agricol de la Paris, 1.050 de expozanți, inclusiv Bulgaria, mai puțin România 2

Macron adoptă o găină la Salonul Agricol de la Paris, care să-i facă ouă proaspete la Elysée – acesta a fost unul din titlurile presei românești pe tema SIA 2018. Nu s-a scos nici un cuvânt însă despre faptul că țara noastră nu a fost prezentă la aceste eveniment.

După ce a mângâiat-o pe bot pe „Haute”, vaca-vedetă a salonului, președintele Franței, prezent le eveniment, a admirat o capră gri şi nenumărate specialităţi regionale. În cadrul primei sale vizite la salon în calitate de şef al statului, Macron s-a trezit cu o găină roşie în braţe, pe care a primit-o zâmbind.

Găina i-a fost oferită în faţa camerelor de luat vederi de către directorul general al fermei Loué, în Sarthe (vest), Yves de la Fouchardière, care şi-a făcut reclamă instant în timpul acestui exerciţiu obligatoriu pentru toţi preşedinţii francezi în exerciţiu.

”O iau, dar trebuie să găsim un sistem s-o protejăm de câine”, i-a spus Emmanuel Macron, amuzat, referindu-se la Nemo, labradorul prezidenţial, adoptat la sfârşitul lui august dintr-un refugiu al Société protectrice des animaux.

Oferind evenimente și activități noi în fieacre an, SIA ofera oportunitatea de a întâlni peste 1.050 de expozanți și de admira peste 4.000 de exemplare de animale. Ediția 2018 se derulează în intervalul 24 februarie – 4 martie și se presupune că va atrage peste 700.000 de vizitatori.

SIA 2018 prezintă 4 sectoare distincte: zootehnie, produse culinare, cultura plantelor și servicii agricole.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.