Descoperire a polițiștilor de frontieră în Portul Constanța. Mărfuri contrafăcute în valoare de 300.000 de lei
portul
Exclusiv Politic Social

Haos total la malul mării: Portul Constanța riscă să fie închis de interese private ale politicienilor

Consiliul Județean (CJ) Constanța vrea să scoată Spitalul CF din actuala locație, pentru că îi trebuie terenurile. Doar că acest lucru pune în pericol funcționarea Portului Constanța. Consiliul Județean și Ministerul Transporturilor dau răspunsuri halucinante pe această temă, în sensul că neagă documentele pe care le-au emis.

Haos total la malul mării: Portul Constanța riscă să fie închis de interese private ale politicienilor 1

În 26 ianuarie, la o zi după schimbarea Consiliului de Administrație (CA) al Spitalului Clinic CF (Căi Ferate) Constanța și a managerului, are loc o ședință a noului CA, care ține de Minsterul Transporturilor. Pe ordinea de zi este propus și aprobat, după ce reprezentantul sindicatului este dat afară din ședință, un punct suplimentar. Este vorba despre predarea terenurilor și clădirilor acestei unități sanitare către Consiliul Județean (CJ) Constanța.

Conform documentelor, Spitalul CF, care are mai multe subunități distincte în centrul Constanței, una din ele funcționând chiar în port, urmează să fie relocat, nu se știe unde, iar terenurile și clădirile actuale să fie utilizate de către Consiliul Județean.

Doar că Portul nu poate funcționa fără clinica medicală strategică din interior, protejată de convenții internaționale. Unitatea medicală portuară are rolul de a preveni eventuale epidemii ce ar putea fi aduse de pe mare de nave. Controlul medical este absolute necesar acolo. În mod halucinant, oficialitățile neagă documentele pe care le-au emis pe astă temă, mințind cu nerușinare.

Președintele Consiliului Județean Constanța și Ministerul Transporturilor mint

Haos total la malul mării: Portul Constanța riscă să fie închis de interese private ale politicienilor 2

Haos total la malul mării: Portul Constanța riscă să fie închis de interese private ale politicienilor 3

Haos total la malul mării: Portul Constanța riscă să fie închis de interese private ale politicienilor 4

 

 

 

 

 

 

 

 

 

”Spitalul CF nu este în subordinea Consiliului Județean și nici nu va fi vreodată în subordinea Consiliului Județean, este în subordinea Ministerului Transporturilor. Este strict relația dintre Ministerul Transporturilor și Spitalul CFR. Nu are nicio legătură cu Consiliul Județean, nu se bagă și nici nu se poate băga vreodată în acestă activitate”, a spus Marius Horia Țuțuianu, președintele consiliului Județean Constanța la un post de televiziune local, marți, 13.02.2018.

Iată ce a spus și Ministerul Transporturilor, în subordinea căruia se află Spitalul CF Constanța, pe aceeași temă:

”Spitalul Clinic CF Constanța este o unitate sanitară cu 166 paturi care își desfășoară  activitatea în 3 locații, care figurează în Anexa nr. 16 la HG nr. 1705/2006. La nivelul acestei unități se  desfăşoară activitatea medicală specifică în siguranţa transporturilor. Până în prezent nu s-a procedat la reevaluarea bunurilor din domeniul public și intabularea acestora. Ținând cont de cele de mai sus, în cazul Spitalului Clinic CF Constanța, se va realiza o analiză de către direcțiile de specialitate din Ministerului Transporturilor, cu privire la spațiile în care funcționează și pe care le administrează unitatea sanitară. Anterior realizării acestei analize se va efectua o auditare a unității sanitare privind performanțele manageriale. Concluziile misiunii de audit vor fi valorificate în cadrul analizei ce se va desfășura ulterior și care va viza desfășurarea activității medicale în condiții optime la nivelul unității menționate. Menționam că nu a fost pusă în discuție și nici nu a fost hotărâtă  desființarea unității sanitare”.

”Nu a fost pusă în discuție”? ”Nu are nicio legătură cu Consiliul Județean”? Ia să vedem…Haos total la malul mării: Portul Constanța riscă să fie închis de interese private ale politicienilor 5

Iată ce spunea Marius Horia Țuțuianu, președintele Consiliului Județean Constanța, în adresa nr. 30793/02.11.2017 trimisă Ministerului Transporturilor:

”Marius Horia Țuțuianu, în calitate de Președinte al Consiliului Județean Constanța, îmi manifest intenția de a supune dezbaterii și aprobării Consiliului Județean Constanța a unui proiect de hotărâre privind formularea unei solicitări de trecere din proprietatea publică a Statului în proprietatea publică a județului Constanța, a imobilului situat în Bulevardul 1 Mai nr. 3-5, Municipiul Constanța, în care funționează Spitalul Clinic Căi Ferate Constanța (…)”.

Păi, cum rămâne cu declarațiile conform cărora  ”nu are nicio legătură” Spitalul CF și Consiliul Județean?…

Terenurile sunt vânate demultHaos total la malul mării: Portul Constanța riscă să fie închis de interese private ale politicienilor 6

Să mergem mai departe și să vedem dacă nu cumva spațiile Spitalului CF Constanța erau vânate mai demult de autoritățile locale. Iată ce scria în adresa 88126/24.06.2015 viceprimarul Constanței Decebal Făgădău către Ministerul Transporturilor: ”(…) Ținând cont de faptul că la data prezentei clădirea ambulatoriului de specialitate al Spitalului Căi Ferate Cosntanța este într-o stare avansată de degradare, transferul acestuia în patrimoniul municipiului Constanța reprezintă una din oportunitățile ideale de valorificare și rezolvare a acestor probleme de ordin social prin utilizarea acesteia cu destinație de spațiu de locuit”.

În aceste condiții, cum poate Minsiterul să spună că nu s-a pus în discuție problema trecerii spitalului în proprietatea autorităților locale?

”Am înțeles că există o listă facută de constănțeni pentru construirea unui spital de neonatologie, privat, în cadrul clădirii Spitalului CF Constanța. Și că au început negocierile cu Ministerul Transporturilor pentru acest demers. Deja toți angajații spitalului nu știu ce să mai creadă și ce să mai spere. În fiecare zi sunt asaltată cu întrebări de genul: când ne mutam? Unde ne mutăm? Mai existăm ca spital?”, spune liderul sindical Nicoleta Rădulescu.

 

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.