Ministrul Șova și-a dat seama DE CE A DERAIAT TRENUL: ”Reabilitarea CĂII FERATE este absolut necesară”
Exclusiv Ultima Ora

FOTO | Atac fără precedent la ministrul transporturilor. ”Morții o să va bântuie. Copiii o să vă blesteme”

Tronsonul de autostradă cu o lungime de 29 de km între Sebeș și Turda s-a transformat într-un muzeu al neputinței și incompetenței. De mai mult de trei luni de zile instituțiile statului nu vor să facă recepția sub diverse pretexte.

Astfel, 4% din totalul kilometrilor de autostradă pe care îi are România până în acest moment sunt inaccesibili traficului, din cauza unei birocrații excesive de care se plânge nimeni altul decât ministrul Transporturilor din România.

”Domnule ministru Lucian Șova, exacerbarea condiționalităților de care vă plângeți e făcută chiar de către ministerul pe care se presupune că îl conduceți. La dumneavostră este și pixul, și hârtia, precum și decizia.

citește și: Buzăul vrea unirea cu Republica Moldova. Declarația de unire a fost votată

Degeaba vă lamentați cu privire la blocajele legislative câtă vreme dumneavoastră sunteți cel obligat de a iniția modificarea hotărârii de guvern care vă împiedică să faceți recepții parțiale. Sunteți cumva un ministru fără portofoliu și putere de decizie?

Vă oprește cineva să înlăturați conditionalitățile excesive și să dați drumul la trafic fie și cu limitare de viteză? În Germania sau în alte state europene se intervine pe zeci de km de autostradă, dar niciunde nu se închide autostrada așa cum faceți dumneavoastră! Așteptați ca opoziția să vă rezolve problemele?

citește și: Klaus Iohannis lansează atacuri la adresa PSD-ALDE. De ce este supărat șeful statului

Din păcate, în vreme ce birocrații speculează slăbiciunea ministrului de a gestiona portofoliul Transporturilor, cei 29 de km de autostradă rămân închiși.

Traficul rămâne înghesuit pe drumul național paralel (DN1) și nu mai surprinde pe nimeni numărul morților pe acest segment, unul dintre cele mai aglomerate din țară.

Chiar în momentul deciziei de a amâna recepția autostrăzii cu încă trei luni, pe DN 1 a avut loc un grav accident de circulație cu victime pe care o să le visați la noapte, domnule ministru!

citește și: Klaus Iohannis vrea o alianța politică: „Putem să găsim consensul politic”

Rapoartele Poliției arată că zilnic, pe șoselele din România, se produc 23 de accidente de circulație. Anul trecut, în accidente rutiere și-au pierdut viața 5 români în fiecare zi, în vreme ce alți 22 de oameni au fost răniți grav.

Domnule ministru, faceți un calcul simplu și înmulțiți numărul zilnic de victime ale accidentelor rutiere din România cu numărul de zile de când ați preluat mandatul Transporturilor și vedeți câți români aveți pe conștiință. Pentru că fiecare indecizie și scuză vis-a-vis de infrastructura rutieră se contabilizează în vieți omenești.

Morții de pe drumurile României o să vă bântuie, iar copiii rămași fără părinți o să vă blesteme, domnule ministru! Așa că, nu mai stați cu mâinele în sân și în ședințe sterile, ci puneți mâna și faceți ceea ce este necesar pentru șoselele din România!”, spune eurodeputatul PNL Daniel Buda.

FOTO | Atac fără precedent la ministrul transporturilor. ”Morții o să va bântuie. Copiii o să vă blesteme” 13
Daniel Buda, Europarlamentar PNL

FOTO | Atac fără precedent la ministrul transporturilor. ”Morții o să va bântuie. Copiii o să vă blesteme” 14 FOTO | Atac fără precedent la ministrul transporturilor. ”Morții o să va bântuie. Copiii o să vă blesteme” 15 FOTO | Atac fără precedent la ministrul transporturilor. ”Morții o să va bântuie. Copiii o să vă blesteme” 16 FOTO | Atac fără precedent la ministrul transporturilor. ”Morții o să va bântuie. Copiii o să vă blesteme” 17 FOTO | Atac fără precedent la ministrul transporturilor. ”Morții o să va bântuie. Copiii o să vă blesteme” 18 FOTO | Atac fără precedent la ministrul transporturilor. ”Morții o să va bântuie. Copiii o să vă blesteme” 19

 

citește și: Doliu în teatrul românesc. S-a stins un mare regizor. FOTO

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.