VIDEO. Tânără desfigurată în scara unui bloc din Alba Iulia. Infractor periculos, căutat de Poliţie
Ultima Ora Justiție Politic Social

EXCLUSIV. Studiu ÎNFRICOȘĂTOR! În 2019 vom avea 6.000 de infracțiuni violente ale PUȘCĂRIAȘILOR eliberați de Toader. Află de ce

Din octombrie 2017 și până în noiembrie 2018, nu mai puțin de 188 de infractori eliberați din închisori în baza legii recursului compensatoriu au comis din nou crime, violuri, fapte cu violențe și tentative de crime. Aceste date au fost precizate de ministrul Justiției, Tudorel Toader, într-un răspuns trimis deputatului PNL Florin Roman care l-a întrebat ”câți dintre recidiviștii eliberați din închisoare, în ultimul an, în baza legii recursului compensatoriu, pentru infgracțiuni comise cu violență, au comis noi infracțiuni violente”.

 

Artificiile efectuate de ințiatorul Legii 169/2017 privind recursul compensatoriu, profesorul de drept Tudorel Toader, au reușit să mulțumească toată clasa politică, indiferent de partid. Primul este cel referitor la condițiile necorespunzătoare pe care le regăsim în toate penitenciarele din România, indiferent de gradul de confort, fiindcă acestea sunt suprapopulate. Concret, au fost eliberați din penitenciare 9.000 de infractori pentru că erau închiși în celule care nu corespundeasu standardelor europene de detenție.

Interesant este faptul că România a beneficiat și poate beneficia de fonduri europene pentru construirea de noi penitenciare și de renovarea celor existente, dar… a refuzat să acceseze acele fonduri. Actuala coaliție de guvernare PSD-ALDE a preferat eliberarea deținuților – pentru ca ei să nu mai stea în ”pușcării insalubre”. De ce?

sorin dumitrascu

”A fost un motiv politic. Trebuie să spun de la început că există o limită a grațierii care nu permite scoaterea din detenție a persoanelor violente, adică o anumită categorie de deținuți nu pot fi grațiați. Ei, bine, acestă lege i-a scos pe toți din penitenciare, pe motiv politic: printre ei, normativul a favorizat anumiți politicieni corupți. Acesta este adevăratul scop! Noi am avertizat încă de anul trecut că deținuții violenți vor recidiva în libertate. Ceea ce s-a și întâmplat. Vestea tristă este că vârful acestei crizei, adică un maximum de infracțiuni săvârșite cu violență de către deținuții eliberați se vă înregistra peste un an – când trebuie să ne așteptăm la aproximativ 6.000 de asemenea evenimente nefericite. Conform studiilor, violențele acestor deținuți eliberați sunt efectul clemenței politice de care se bucură, adică încep să creadă că pot face orice și nu li se va întâmpla nimic, pentru că o anumită parte a clasei politice îi protejează. Ceea ce este și real, din păcate…”, a spus pentru NewsTeam Sorin Dumitraşcu, preşedintele Federaţiei Sindicatelor din Administraţia Naţională a Penitenciarelor.

sorin dumitrascu

 

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.