Guvernul Dăncilă va primi o scrisoare foarte DURĂ din partea Comisiei Europene, pe tema JUSTIȚIEI
Ultima Ora Exclusiv Politic

EXCLUSIV. ȘOCANT! Guvernul a lăsat 600.000 români,fără domiciliu și fără identitate fiscală și juridică .

EXCLUSIV. ȘOCANT! Guvernul a lăsat 600.000 români,fără domiciliu și fără identitate fiscală și juridică

Românii din Diaspora se confruntă de ceva timp cu mare problemă legată de identitatea lor, întrucât, o Ordonanță de Urgență a Guvernului de la București,prin care îi obligă să își facă pașaportul CRDS îi lasă practic fără identitate juridică și fiscală neavând un domiciliu, pentru că în acest document nu este trecută adresa la care locuiește respectiva persoană.

Mai mult,în momentul în care îți faci pașaportul CRDS ești obligat să renunți la actele românești de identitate,rămânând practic fără o identitate juridică și fiscală.

Cele 600.000 de români cu pașaport CRDS neavând domiciliu în documente nu-l pot folosi la nimic. Alți peste 5 milioane de români care trăiesc în afara țării și nu au încă CRDS sunt nevoiți să mintă că au domiciliul în România,cu toate că unii nu mai stau la acele adrese de multă vreme.

”Este un act total neconstituțional acest pașaport CRDS. Milioane de români nu pot fi găsiți de către autoritățile române atunci când au o problemă. Este obligatorie eliberarea unei cărți de identitate care să conțină adresa persoanei respective. Adică să aibă un act de identitate în care să fie trecută adresa reală, adică acolo unde își petrece majoritatea timpului. De exemplu dacă un român care trăiește în Italia,Spania,nu contează țara,are un proces în România, acesta nu poate fi înștiințat despre acest fapt,întrucât el nu are un document cu o adresă unde să primească corespondența. Omul respectiv poate rămâne chiar fără bunuri dacă e un proces de acest gen.Trebuie să rezolvăm urgent acest neajuns. O să am întâlniri cu reprezentanții de la pașapoarte, Poliția de frontieră,Evidența populației și Secția consulară.pentru a creiona un document cu care să găsim o soluție”, spune pentru newsteam.ro, deputatul PMP de Diaspora Doru Coliu.

Mai mult, parlamentarul spune că românilor din Diaspora care au domiciliul în alte țări nu pot participa nici la alegeri,adică să candideze pentru un loc de parlamentar,întrucât nu au adresă în actul de identitate,iar, conform legii,nimeni nu poate candida la o funcție în România decât dacă are cetățenia română și adresă în actul de identitate.

Guvernul a lăsat 600.000 români,fără domiciliu și fără identitate fiscală și juridică”Nici la bancă nu au acces românii. Ce bancă îți dă bani împrumut dacă nu ai adresă în buletin.Nici una. Mai mult nu beneficiază de programele europene de Start Up, care sunt dedicate acestora. Mai sunt și alte probleme legate de acest pașaport.Trebuie rezolvate urgent”,mai spune Coliu

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.