Infecțiile din spitalele românești l-au ucis pe tânătrul ars în Târgu Neamț
Ultima Ora Exclusiv Sănătate Social

EXCLUSIV. SE VINDECĂ! Medicii belgieni spun că șansele de ÎNSĂNĂTOȘIRE ale tânărului ars în explozia de la Piatra Neamț cresc oră de oră. Va fi OPERAT luni

 Ultimele informații legate de starea de sănătate ale tâniului ars în explozia din Piatra Neamț sunt optimiste. Medici belgieni îi dau șanse mari de vindecare. Tânărul va fi operat luni.

EXCLUSIV. SE VINDECĂ! Medicii belgieni spun că șansele de ÎNSĂNĂTOȘIRE ale tânărului ars în explozia de la Piatra Neamț cresc oră de oră. Va fi OPERAT luni

O explozie puternică a avut loc, miercuri, într-un bloc din Piatra Neamţ. Explozia a fost urmată de un incendiu. Alexandru Băiașu (28 de ani) a ieşit pe picioarele lui din apartamentul cuprins de flăcări în care locuia. Cu arsuri pe 70% din corp, tânărul a aşteptat pe trotuar venirea medicilor. De cum l-au preluat, doctorii de la spitalul judeţean din Piatra Neamţ au decis că are nevoie de tratament într-un centru de mari arşi.

Medicii au sunat la centrul operativ pentru situaţii de urgenţă, o structură din Ministerul Sănătăţii, unde au cerut transferul pacientului în Capitală. La București, ghinion:  nu mai era loc!

La șase ore de la explozie, Alexandru ajungea în stare critică la Iaşi cu ambulanţa şi intra direct în operaţie.

Între timp, ministrul Sănătăţii obţine transferul lui la Spitalul Militar din Charleroi, Belgia, spre care a plecat cu aeronavă militară Spartan, joi după amiază. La plecare, șansele de supraviețuire ale lui Alexandru erau sub 30%, din perspectiva medicilor români.

În acest moment, tânărul se află la Grand Hôpital De Charleroi, Belgia (foto).

”Medicii belgieni au spus astăzi că șansele de vindecare, adică nu supraviețuire, ci vindecare, ale lui Alexandru sunt de 50% și cresc oră de oră. Este foarte bine îngrijit și suntem optimiști. Luni va fi operat”, a spus în exclusivitate pentru NewTeam Ion Băiașu, tatăl lui Alexandru.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii