EXCLUSIV.MESAJ de ultimă oră al lui Klaus Iohannis. Întâlnire crucială pentru România. FOTO 3
Ultima Ora Exclusiv Politic

EXCLUSIV.MESAJ de ultimă oră al lui Klaus Iohannis. Întâlnire crucială pentru România. FOTO

EXCLUSIV.MESAJ de ultimă oră al lui Klaus Iohannis. Întâlnire crucială pentru România. FOTO

Preşedintele Klaus Iohannis s-a întâlnit miercuri la Bruxelles cu preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, şi cu preşedintele Consiliului European, Donald Tusk, iar pe agenda discuţiilor se află inclusiv modificările la legile justiţiei.

Vizita preşedintelui României la Bruxelles are loc în urma invitaţiei care i-a fost adresată, în luna decembrie 2017, de către preşedintele Comisiei Europene. După întrevederea cu Jean-Claude Juncker, Klaus Iohannis se va întâlni cu membrii Colegiului Comisiei.

Cu acest prilej, vor fi abordate subiecte legate de pregătirea Preşedinţiei române a Consiliului Uniunii Europene din primul semestru al anului 2019, precum şi teme de actualitate ale agendei europene vizând, în principal, procesul de consolidare a Uniunii Europene. Pe agendă se vor afla şi negocierile privind noul cadru financiar al UE post-2020, aprofundarea Uniunii Economice şi Monetare, securitatea externă şi internă a Uniunii şi aspecte legate de relaţiile externe ale Uniunii, cu accent pe procesul de extindere şi vecinătatea estică.

”Astăzi, la Bruxelles, alături de Președintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, pentru a discuta despre viitorul UE, preluarea Președinției Consiliului Uniunii Europene de către România în 2019, dar și despre modificările legilor justiției din țara noastră”, a spus Iohannis.

EXCLUSIV.MESAJ de ultimă oră al lui Klaus Iohannis. Întâlnire crucială pentru România. FOTO 4MESAJ de ultimă oră al lui Klaus Iohannis. Întâlnire crucială pentru România

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.