Exclusiv. Cimitirele bucureștene intră în grevă, marți. Motivul: Primăria vrea să privatizeze moartea 1
Ultima Ora Economic Politic Social

Exclusiv. Cimitirele bucureștene intră în grevă, marți. Motivul: Primăria vrea să privatizeze moartea

Surse din cadrul Administrației cimitirelor și crematoriilor umane din București ne-au informat că marți, 27 august, personalul din toate cimitirele va intra în grevă, de la ora 10.30. Greva nu va consta doar din încetarea lucrului, ci și din deplasarea lucrătorilor la sediul central din cimitirul Bellu. Motivul grevei este intenția municipalității de a privatiza întregul patrimoniu, cu morminte cu tot și, pe cale de consecință, scumpirea serviciilor funerare, prestate acum pe baza unor tarife aprobate de Consiliul General al Muncipiului București.

Primăria Capitalei vrea să înființeze o societate comercială care să se ocupe de administrarea, întreținerea și salubrizarea cimitirelor, potrivit un proiect de hotărâre aflat pe ordinea de zi a următoarei ședințe a Consiliului General al Municipiului București (CGMB).”Municipiul București, prin autoritatea executivă, a constatat necesară și oportună înființarea unei

entități care să asigure nemijlocit o organizare eficientă a activității de administrare, întreținere, igienizare și salubrizare a spațiilor special amenajate și organizarea unui flux coerent și transparent al procedurii de concesionare a locurilor de înhumare și a locurilor de veci, precum și evidență acestora. (…)Considerăm că înființarea unei societăți pe acțiuni este fezabilă în cadrul categoriei edilitar-gospodărească de administrare a cimitirelor, societate ce va acoperi nevoile comunității locale și care va contribui eficient la ridicarea gradului de civilizație și confort al acestora”, se arată în expunerea de motive a proiectului de hotărâre.Adică, cimitirele vor fi mai confortabile! Lucrătorii ACCU spun că această inițiativă va duce la disponibilizări d epersonal, pe de o parte, dar și la scumpirea serviciilor pentru a produce profit în acest domeniu, din moment ce vor fi prestate de o societate comercială.

Greva de marți va dura două ore și are ca scop stoparea transformării ACCU în societate comercială.

Municipalitatea precizează că nouă firma ar avea nevoie de un capital social de minimum 120.000 de lei (aprox 26.000 de euro) pentru a-și putea desfășura activitatea și pentru a „putea face față concurenței în domeniu”.

 

 

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii