Guvernul Dăncilă aruncă bomba. ”Ne ținem de cuvânt pentru bunăstarea românilor”
Scandal în PSD. Liderii de partid sar unii la gâtul altora
Ultima Ora Politic

Europarlamentar PSD, atac la Opoziție. ”Să nu mai pună presiune pe magistrați”

Dan Nica (PSD): PPE și PNL să înceteze să mai pună presiune pe magistrații din România

Dan Nica, liderul europarlamentarilor PSD, condamnă cele mai recente poziții ale Partidului Popular European, Manfred Weber și atrage atenția că acestea reprezintă un atac grav asupra independenței Justiției din România.

„Observăm că Manfred Weber, liderul Grupului Partidului Popular European, transmite tot mai des mesaje prin care pune presiune asupra procurorilor și judecătorilor din România, iar cei din PNL nu fac altceva decât să transforme aceste mesaje în temă de campanie electorală, pe seama imaginii României.

Este inacceptabil ca un candidat pentru funcția de Președinte al Comisiei Europene să spună magistraților români cum să soluționeze dosare și este grav că PNL nu sancționează aceste presiuni nepermise din exterior asupra sistemului judiciar din țara noastră. Este o complicitate electorală între PNL și PPE care are ca rezultat denigrarea României.

PNL trebuie să spună public dacă susține sau nu acest asalt al PPE asupra statului de drept din România. Nu am văzut astfel de poziții din partea PPE în legătură cu protocoalele secrete dintre magistrați și serviciile de informații, prin care au fost încălcate grav prevederile Cartei Drepturilor Fundamentale a Uniunii Europene. Eu cred că nu poate exista stat de drept fără respectarea drepturilor omului, pe care a fost clădită Uniunea Europeană”, a declarat Dan Nica.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.