Administrația Prezidențială găzduiește Conferința internațională „Întărirea Flancului Estic al NATO”
Ultima Ora Politic

Europarlamentar PSD, acuzații pentru Iohannis și Opoziție. ”Este deranjat că actualul Guvern a luat măsuri pentru populație”

Europarlamentarul PSD Răzvan Popa a declarat că atacul președintelui Klaus Iohannis este unul gratuit și influențat de viziunea de dreapta a acestuia, precizând că dreapta românească a marșat pe politici dezbinatoare, iar șeful statului se înscrie în această paradigmă.

FOTO. Klaus Iohannis avertizat de PSD din Parlamentul European. ”Să respecte Constituția” După ce europarlamentarul PSD Ciprian Tănăsescu a declarat în Plenul Parlamentului European de la Strasbourg că președintele Klaus Iohannis nu respectă Constituția României întrucât nu semnează revocarea șefei DNA Laura Codruța Kovesi din funcția de Procuror șef al DNA,

„Dreapta românească are un mare păcat – nu a ştiut să guverneze vreodată pentru marea masă a cetăţenilor şi tocmai de aceea am ajuns la situaţii precum cea din 2010, când au fost tăiate salariile şi îngheţate pensiile. Preşedintele Iohannis este, de fapt, deranjat că actualul Guvern a ştiut să ia măsuri pentru populaţie. În ordonanţa atât de discutată şi în urma căreia Dreapta plânge de grija băncilor, există o serie de măsuri cu efect pozitiv direct pentru majoritatea românilor, dar şi în economie: devansarea majorării punctului de pensie; devansarea creşterilor salariale pentru profesori; reducerea taxelor pe muncă în sectorul construcţiilor.

Guvernul este cât se poate de mult cu picioarele pe pământ. PSD întotdeauna a fost preocupat la guvernare să ajute deopotrivă simplii cetăţeni şi sectorul economic. Doar Dreapta a marşat pe politici dezbinatoare şi preşedintele Iohannis este în această paradigmă”, a afirmat Răzvan Popa, printr-un comunicat de presă remis, miercuri, MEDIAFAX.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, marți, că fondurile europene au rămas, din nou, pe post de „Cenușăreasă”, Guvernul absorbind cu circa 20% mai puțin decât propria țintă asumată. Șeful statului a precizat că în acest fel au fost neglijate investiții necesare dezvoltării țării noastre.

Șeful statului a solicitat Executivului să vină cu un buget realist pentru 2019 și îi indemnă pe guvernanți să se mai uite „pe linia veniturilor fiscale”. Șeful statului a mai spus că PSD caută „vinovați de servciu” pentru a ascunde incompetența miniștrilor.

Iohannis a mai spus că, în raport cu 2016, ponderea în PIB a veniturilor fiscale este în scădere.

„Veniturile fiscale încasate în 2018 sunt cu 2,6 miliarde de lei sub nivelul programat inițial prin Legea bugetului, deși PIB-ul nominal prognozat a fost între timp majorat puternic, cel puțin în scripte, de la 908 la 950 de miliarde lei. Iar aceasta numai performanță fiscală nu se cheamă”, a precizat șeful statului.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.