Halucinant: Rovana Plumb spune că în România salariile sunt mai mari decât în Germania
Rovana Plumb
Ultima Ora Politic

Eurodeputat francez, despre gafa Rovanei Plumb: „Scrisoarea ei a înrăutățit situația”

Comisia Juridică din Parlamentul European a votat pentru a doua oară să o respingă pe Rovana Plumb pentru postul de comisar european la Transporturi. Scrisoarea ei prin care anunță că și-a achitat împrumutul, cedând două apartamente creditoarei, a făcut mai mult rău decât bine, arată europalibera.org.

Europarlamentarii din Comisia JURI au votat cu 13 voturi pentru și 7 împotrivă să îi respingă pentru a doua oară pe Rovana Plumb și pe ungurul Laszlo Trocsanyi pentru posturile de comisari europeni.

A fost o întâlnire foarte ciudată, în care ni s-a cerut să mai votăm o dată ce votaserăm deja. Consider că a fost o încercare de a schimba votul”, a declarat la finalul ședinței europarlamentarul francez Manon Aubry (Stânga Unită).

Ea a explicat că europarlamentarii din Comisia JURI au respins inițial agenda ședinței, prin care li se cerea să voteze din nou în cazul Rovanei Plumb și a lui Laszlo Trocsanyi, „dar până la urmă am fost forțați să votăm din nou”.

Întrebată dacă scrisoarea Rovanei Plumb către Comisie a adus clarificări în privința conflictului său de interese, Aubry a spus că „scrisoarea nu a rezolvat problema, în opinia mea înrăutățește situația. Arată că săptămâna trecută nu a fost o problemă pentru dânsa, dar acum, dintr-odată, poate să achite un împurmut de peste 200.000 de euro, sunt mulți bani”.

„Am votat din nou și votul a confirmat că cei doi candidați comisari nu își pot exercita funcțiile, din cauza conflictelor de interese, care nu pot fi rezolvate. Sperăm că acest vot îl va clarifica pe președintele Parlamentului, dar sunt foarte surprinsă de întreg acest proces, prin care a trebuit să facem o nouă ședință. Acest lucru arată cât de politizat este întreg procesul. Pasul următor este că ei nu pot fi numiți comisari. Nu este decizia noastră să numim comisari”, a mai spus eurodeputata din Franța.

„Comisia Juridică a votat că cei doi comisari desemnați (român și ungar) nu își pot exercita funcțiile, în acord cu Tratatele și cu Codul de Conduită. Președintele Parlamentului European o va întreba pe Ursula von der Leyen ce pași intenționează să facă”, a anunțat pe contul său de Twitter și purtătorul de cuvânt al Parlamentului European, Jaume Duch.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.