Eugen Tomac, ATAC LA CNA. ”A dovedit astăzi că este o instituție confiscată total de Liviu Dragnea”
Ultima Ora Politic

Eugen Tomac a izbucnit la adresa parlamentarilor. ”Dacă nu trece moțiunea, înseamnă ca am înnebunit”

Liderul PMP, Eugen Tomac, a afirmat, marți, la RFI, că un eventual eșec al moțiunii de cenzură ar însemna ca Opoziția „să își piardă mințile”. El a adăugat că menținerea Vioricăi Dăncilă la Guvern arată a trădare.

„În mod sigur, există premise mult mai mari decât în alte situații de a da jos Guvernul (…), însă eu sunt prudent în continuare, pentru că am asistat de multe ori în Parlament la discursuri anti-PSD din partea multor foști lideri PSD, dar care ulterior și-au schimbat sau și-au mai nuanțat poziția. Însă la ora actuală, politic și matematic, există acest număr necesar de voturi, pentru a trimite Guvernul Dragnea 3 acasă (…) Un eventual eșec ar însemna că pur și simplu ne pierdem mințile, am intrat într-o zonă în care nu mai vedem totul decât în culori politice și în orgolii mărunte. S-o mai menții pe Dăncilă acum la Palatul Victoria arată a trădare. Cred că există șanse ca moțiunea să treacă. În caz contrar, vom fi priviți cu foarte multă neîncredere de către cetățeni”, a declarat Eugen Tomac, pentru RFI.

Liderul PMP susține că alegerile anticipate nu pot avea loc în România.

„Nu ne este teamă de alegeri anticipate (…), însă nu se poate organiza, din păcate, o repetare mai devreme de termen a alegerilor parlamentare. CCR a spus foarte clar în 2012 că alegerile parlamentare nu pot fi comasate cu alegerile locale, pentru că ar fi induși în eroare cetățenii. Prin urmare, nu cred că alegerile anticipate pot avea loc în România, din rațiuni ce țin și de calculele parlamentarilor, bineînțeles”, a adăugat Tomac.

Liberalii depun, marți, moțiunea de cenzură la Parlament, a anunțat Ludovic Orban. Liderul PNL a precizat că Opoziția a strâns 237 de semnături, inclusiv de la parlamentari ai PSD, în condițiile în care pentru demiterea Guvernului sunt necesare 233 de voturi.

Toți cei 237 de parlamentari care au semnat moțiunea de cenzură inițiată de PNL au acceptat să voteze la vedere în momentul în care moțiunea va fi dezbătută în Parlament, a anunțat Adrian Oros, vicepreședinte al PNL.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii