Eugen Teodorovici, acuzat ca a mințit! Scandal între primari și Guvern
Ultima Ora Politic

Eugen Teodorovici IRONIC la adresa Președintelui după organizarea Summitului. ”Poate ne spune cum a organizat el pe datorie acest eveniment”

Eugen Teodorovici IRONIC la adresa Președintelui după organizarea Summitului. ”Poate ne spune cum a organizat el pe datorie acest eveniment”

Ministrul Finanțelor, Eugen Teodorovici, a declarat marți că Summitul celor Trei Mări – care se desfășoară în aceste zile la București – nu a fost organizat pe datorie, cum afirmase anterior președintele Klaus Iohannis, dar că această variantă „ar fi un model de urmat în economie”, scrie Mediafax.

„Poate domnul președinte ne împărtășește cum a organizat el pe datorie acest eveniment, pentru că ar fi bine de replicat în economie un astfel de concept. Banii au fost alocați, nu puteam noi să tăiem dintr-un titlu bugetar”, a spus Eugen Teodorovici.

„În spatele unui astfel de capitol din buget există subcapitole și fiecare ordonator își așează astfel de nevoi în funcție de banii disponibili. Dar, repet, dacă acest concept – summit pe datorie – este aplicat și se confirmă, e bun de replicat în economie”, a mai spus ministrul Finanțelor.

Președintele Klaus Iohannis a declarat, pe 24 august, că Summitul Inițiativa Celor Trei Mări, care se desfășoară în perioada 17-18 septembrie la București, va fi organizat „pe datorie”, deoarece bugetul Administrației Prezidențiale urma să fie redus cu 11 milioane de lei la rectificare.

„Vom organiza summitul pe daotrie. Aici ne duce guvernul de incompetenți, aici ne descurcăm. Deci summitul se va organiza în bună parte pur și simplu pe datorie”, a declarat Klaus Iohannis, întrebat despre cum va organiza Summitul celor Trei Mări în condițiile în care guvernul vrea să scadă bugetul Administrațuiei Prezidențiale cu 11 milioane de lei.

La Bucureşti se desfășoară, luni și marți, Summitul celor Trei Mări – Marea Baltică, Marea Neagră şi Marea Adriatică – un proiect care reuneşte 12 ţări, respectiv Austria, Bulgaria, Croaţia, Cehia, Estonia, Ungaria, Lituania, Letonia, Polonia, România, Slovacia şi Slovenia.

Proiectul are ca obiectiv cooperarea în domeniul energetic, precum şi în cel al infrastructurii de transport şi de comunicaţii între statele membre.

În marja Summitului, la Romexpo are loc, sub Înaltul Patronaj al Preşedintelui României, prima ediţie a Forumului de Afaceri al Iniţiativei celor Trei Mări, co-organizat de Administraţia Prezidenţială a României şi Camera de Comerţ şi Industrie a României, în cooperare cu Consiliul Atlantic al Statelor Unite şi Şcoala Naţională de Studii Politice şi Administrative.

La Forumul de Afaceri participă delegați de companii şi oficiali guvernamentali din statele partenere în cadrul Iniţiativei, din celelalte state membre UE, din Statele Unite ale Americii, din Balcanii de Vest, Republica Moldova, Ucraina şi Georgia, reprezentanţi ai Comisiei Europene şi ai instituţiilor financiare europene şi internaţionale, precum şi reprezentanţi ai think-tank-urilor şi mediului academic.

Reprezentarea statelor participante la Summitul de la Bucureşti este asigurată la cel mai înalt nivel, prin prezenţa anunţată a nouă preşedinţi de stat, doi preşedinţi de parlamente naţionale, un prim-ministru şi un ministru al Afacerilor Externe.

Iniţiativa celor Trei Mări este o platformă politică flexibilă şi informală, la nivel prezidenţial, reunind cele 12 state membre ale Uniunii Europene aflate între Marea Baltică, Adriatică şi Marea Neagră. Primele două Summituri ale Iniţiativei au avut loc la Dubrovnik, în 2016, şi la Varşovia, în 2017.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii