Eugen Teodorovici este distrus. Mesajul care îl termină. ”Orlando, venim, suntem mulți”
USR, atac la PSD-ALDE după anunțul măsurilor fiscale. ”Continuă devalizarea economiei românești”
Ultima Ora Economic Politic

Eugen Teodorovici este în corzi. Opoziția îi cere să plătească datoriile statului

 Ludovic Orban îi cere premierului Viorica Dăncilă să solicite ministrului Finanțelor Publice să achite imediat datoriile statului către companii, susținând că Eugen Teodorovici sechestrează banii companiilor private și amână intenționat să le dea banii înapoi din TVA.

„Ministrul mincinos și fanfaron al Finanțelor Publice, Orlando Teodorovici, fură din banii companiilor pentru a se împopoțona cu realizarea planului de încasări în condițiile în care nu mai are bani pentru a susține cheltuielile nesăbuite ale guvernului Dăncilă. În luna iunie, Orlando Teodorovici a luat cu japca banii companiilor și a amânat în mod intenționat și cu premeditare rambursarea sumelor încasate din TVA datorate acestor companii. Gândirea comunistoidă a acestui bufon de ministru, care nu înțelege o iotă din modul în care funcționează mediul privat, îl face să trateze abuziv și discreționar banii celor mai importanți contribuabili din economie”, spune Ludovic Orban.

Acesta mai spune că: „În iunie, companiile care duc greul economiei și care au nevoie de banii lor pentru finanțarea activităților economice zilnice nu au primit nicio tranșă din rambursarea de TVA și au fost practic jefuite de ministerul Finanțelor Publice care le-a folosit banii în alte scopuri. Ministrul Teodorovici își bate joc de companiile private, încălcând grav principiul unui tratament egal între instituțiile statului și contribuabili. Atunci când o companie sau un cetățean întârzie la plata unei datorii fiscale, comisarii sovietici care conduc astăzi Finanțele Publice acționează imediat și blochează conturile contribuabililor, îi execută silit și le percep dobânzi și penalități pentru fiecare zi de întârziere. În schimb, când statul nu-și achită obligațiile către companii și contribuabili mai mult de o lună de zile, nu se întâmplă nimic, ba mai mult, miniștrii actuali amână cu premeditare aceste plăți pentru că se cred vătafi pe economia românească și pe munca oamenilor cinstiți”.

Ludovic Orban îi cere premierului Viorica Dăncilă să solicite ministrului Finanțelor Publice să achite imediat datoriile statului către companiile care asigură bunul mers al economiei românești și bunăstarea angajaților lor.

„România nu mai poate continua cu acest fel de guvernare haotică și abuzivă care acționează în mod deliberat și cinic împotriva sectorului privat, gripând singurele motoare de dezvoltare economică sănătoasă”, mai spune Orban.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.