Eugen Teodorovici anunță când va fi adoptată rectificarea bugetară. Cum sunt apele cu Tăriceanu 1
Ultima Ora Politic

Eugen Teodorovici anunță când va fi adoptată rectificarea bugetară. Cum sunt apele cu Tăriceanu

Ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici a declarat, la finalul ședinței de Guvern, că rectificarea bugetară este programtă pentru a fi adoptată de Executiv luni, motivând amânarea față de data de 31 iulie de faptul că avizul CSAT a fost dat cu întârziere.

„31 iulie a fost termenul inițial propus pentru această rectificare. Ședința CSAT a fost puțin mai întârziată, nu comentez de ce, fapt pentru care s-a amânat implicit și data la care această rectificare va fi pe masa Guvernului. Ca dată este planificată data de 5 august, luni. Astăzi, cel târziu mâine dimineață la prima oră, o să punem pe site și rectificarea bugetară și ordonanța de măsuri pe care le-am propus spre discuție, analiză și Guvernului, care se vor aproba la pachet”, a declarat ministrul Finanțelor Eugen Teodorovici după ședința de luni Executivului.

Legat de informația că Guvernul va tăia bani de la anumite ministere, ministrul Finanțelor a replicat: „Ministerul de Finanțe nu taie fonduri, pentru că nu avem acest atribut legal. Eventual poate fi discuția de relocări de fonduri dar fiecare ministru în parte va veni în fața dumneavoastră. Eu o să prezint chestiunile macro și după aceea colegii mei pe fiecare domeniu în parte vă va explica vizavi de fondurile pe care le au la dispoziție, stadiul de execuție al acestora”.

Totodată, referitor la acuzațiile ALDE privind tăierile bugetare de la ministerele Educației, Transporturi, Sănătate dar și de la investiții, Eugen Teodorovici a spus: „Tot timpul am îmbinat cele două curente stânga și dreapta și atunci cu siguranță nu poate reproșa chiar nimeni tăierea de la investiții, sunt un adept al investițiilor și sprijin. Nu am tăiat de la investiții. Noi am luat în calcul execuția la momentul la care se face rectificarea bugetară, nu vor să zic așa blocaje sau nici un fel de sincopă în a deconta facturile venite pe investiți. Despre supărare nu există am văzut și aici o știre că ne-am certat și nu mă cert cu nimeni”.

Consiliul Suprem de Apărare al Țării a avizat în ședința de marți propunerile de rectificare bugetară pentru instituțiile cu atribuții în domeniul securității naționale, în anul 2019, potrivit unui comunicat emis de Administrația Prezidențială după ședința Consiliului.

Liderul ALDE Călin Popescu Tăriceanu a spus că există nemulțumiri în rândul partidului său în legătură cu faptul că, la rectificarea bugetară, sumele pentru ministerele Educației, Sănătate și Transporturi, precum și cele pentru investiții au fost reduse.

Pe de altă parte, Tăriceanu a criticat majorarea cu peste jumătate de miliard la bugetele SRI, SIE și STS.

Liderii PSD-ALDE au discuta luni într-o ședință a coaliției de guvernare despre aspecte legate de rectificarea bugetară, însă ALDE a ieșit la fel de nemulțumit după întâlnire.

loading...

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.

Folosim cookie-uri pentru a va asigura o interactiune cat mai buna cu site-ul. Prin continuarea navigarii permiteti utilizarea cookie-urilor. Sunt de acord Detalii