Primele acuzații la adresa lui Eugen Nicolicea. ”Este prieten cu infractori de calibru”
Ultima Ora Politic

Eugen Nicolicea îl ia la rost pe Tudorel Toader. ”Se pare că a fost impresionat de activitatea lui Lazăr”

Eugen Nicolicea a declarat că Tudorel Toader „a tărăgănat” revocarea din funcție a procurorului general. Deputatul PSD a adăugat ironic că ministrul Justiției a fost „mai impresionat” de activitatea lui Augustin Lazăr, decât de cea a Laurei Codruța Kovesi, de îl lasă pe acesta să iasă la pensie.

„Aici nu poate să îi nege nimeni ministrului că a început procesul de evaluarea și a început procesul de revocare, în cazul Laurei Codruța Kovesi. La Lazăr se vede că a tărăgănat revocarea acestuia și văd că îl lasă la pensie. Nu văd de ce ar trebui să se oprească și să meargă mai departe în a cere revocarea. Se pare că a fost mai impresionat de activitatea domnul Lazăr și i-a îngăduit să iasă la pensie”, a afirmat Eugen Nicolicea, marți la Antena 3.

Social-democratul a vorbit și despre felul în care a inițiat Toader ordonanțele de urgență în domeniul justiției. Nicolicea a precizat că ministrul Justiției se laudă că a făcut modificările impuse de CCR, însă dacă ai astfel de acțiuni doar după deciziile Curții Constituționale, înseamnă că nu construiești nimic nou.

„În ceea ce privește ca administrator rămâne să îl credem, deși Opoziția inserează critici la anumite chestiuni necesare mersului justiției, critici cu care nu sunt de acord. În ceea ce privește calitatea de ministru, nu pot să vin cu critici, dar se lăuda cu ce lucruri nu a făcut. Spunea că nu a produs proiectul de coduri, proiectul pe legile justiției. Aici nu sunt de acord. Delimitarea pe care a făcut-o față de Parlament și cei care susțin. Dacă sunt «proaste» e meritul Parlamentului. El înaintase Parlamentului legile lui Prună. De aceea Parlamentul a trebuit să facă alte proiecte. Nu puteam să mergem cu legile lui Prună mai departe. A inițiat-o selectiv, în sensul că anumite prevederi au încercat să fie implementate. Domnul Toader se lăuda că a făcut modificările pe care le-a impus CCR. Dacă faci doar ce spune Curtea tu cârpești, n uconstruiești ceva nou. Ori dacă facă după ce Curtea decide, înseamnă că nu faci nimic înainte ca CCR să o ia înainte”, a mai spus deputatul PSD.

Ministrul Justiției a anunțat, pe 21 februarie, că declanșează procedura de numire a unui nou procuror general, precizând că până la finalul lunii aprilie, când expiră mandatul lui Augustin Lazăr, România va avea un nou procuror general.

Tudorel Toader a declanşat procedura de revocare a lui Augustin Lazăr din funcţia de procuror general în data de 24 octombrie 2018, procedura fiind avizată negativ de către Consiliul Superior al Magistarturii. Ulterior, preşedintele Klaus Iohannis a anunţat că nu îl va revoca pe procurorul general Augustin Lazăr din funcție.

Mandatul lui Augustin Lazăr în fruntea Parchetului de pe lângă Înalta Curte de Casație și Justiție (PÎCCJ) expiră pe 27 aprilie.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.