Primele acuzații la adresa lui Eugen Nicolicea. ”Este prieten cu infractori de calibru”
Ultima Ora Politic

Eugen Nicolicea anunță că va bloca decizia Curții Constituționale. ”Fără penali” aruncată la gunoi

Deputatul PSD Eugen Nicolicea a sugerat că Parlamentul ar putea respinge inițiativa „Fără penali în funcții publice”, chiar dacă a primit aviz pozitiv de la CCR, întrucât conținutul proiectului ar fi „mincinos”.

„Este un parcus obișnuit. Inițiativa cetățenească ia doar un singur loc, ia locul unui deputat semnatar. Avizul CCR era obligatoriu. În momentul acesta va trece pe la fiecare camera în parte și e nevoie de un număr mai mare de voturi, pentru că e vorba de revizuirea Constituției și va ajunge probabil la votul popular. Pentru că, știți, revizuirea Constituției se face printr-un referendum decizional”, a spus Nicolicea, la Digi24.

Întrebat dacă este în favoarea acestei inițiative, deputatul PSD a răspuns că are „niște obiecții, pentru că are un conținut ori mincinos, ori eronat”.

„Se vorbește fără penali în funcții publice câtă vreme din text reiese că fără penali în funcții alese. Spre exemplu, un prefect poate să fie penal în funcții publice, un ministru poate să fie penal în funcții publice, după legea asta. Noroc că este o altă lege anterioară. Deci în orice funcție în care nu ești ales ai dreptul. Nu este vorba de fără penali în funcții publice, ci fără penali în funcții alese. Ceea ce este cu totul altceva”, a completat el.

„Este ceva mincinos. Ce înțelegeți când spui fără penali în funcții publice? Înțelegeți fără penali în toate funcțiile publice sau selectiv? Deci titlul induce în eroare foarte grav și cel puțîn aici ar trebui să fie modificată legea pe parcursul ei. Induce electoratul în eroare că să voteze și în realitate e o mare păcăleală”, a mai spus Eugen Nicolicea.

Întrebat dacă ar amendă legea că să fie chiar mai fermă decât a fost scrisă, el a răspuns că nu discuta despre „mai ferm sau mai puțîn ferm”.

„Vreau să nu fie mincinoasă, adică titlul să fie în corcondanta cu textul. (Amendamentul, n.red.) în niciun caz nu se referă la fermitate. Se referă la faptul nu ai voie să minți într-o astfel de inițiativa. Semnatarii au fost induși în eroare că vor fi fără penali în toate funcțiile publice, când în realitate textul vorbește despre fără penali în funcții alese. Repet: funcționar public penal ai voie, prefect ai voie”, a mai susținut deputatul PSD.

El a refuzat să spună dacă ar vota pentru sau împotriva unui astfel de proiect legislativ.

„Nu poți vota în favoarea unui proiect mincinos, dacă autorii nu doresc să-l modifice. Când va fi pus în concordanță, vom discuta. Deocamdată avem un proiect. Cei care au semnat au fost mințiți”, a declarat Eugen Nicolicea în direct la Digi24.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.