EU SPORT FORUM 2019, desfășurat la București în contexul Președinției României la Consiliul UE
Ultima Ora Politic

EU SPORT FORUM 2019, desfășurat la București în contexul Președinției României la Consiliul UE

În perioada 8-9 aprilie a avut loc, la București, EU SPORT FORUM 2019, eveniment organizat de Comisia Europeană, prin Departamentul de Educație, Tineret, Sport și Cultură, sub egida Președinției rotative a României la Consiliul Uniunii Europene.

Aceasta este platforma principală pentru un dialog structurat între Comisie și organizațiile cu interese în materie, iar scopul forumului a fost de a analiza progresul realizat în implementarea agendei Uniunii Europene în sport și discutarea viziunii celor interesați asupra activităților curente și viitoare.

Principalele teme dezbătute au făcut referire la modalitatea de contribuție a școlilor pentru promovarea unui stil de viață sănătos, la rolul federațiilor sportive în promovarea sportului european, la problematica dopingului în sport, prin sporirea gradului de educație și schimbarea atitudinii generale față de acest fenomen.

La eveniment au participat miniștri ai sportului din țări membre ale Uniunii Europene, europarlamentari, membri ai Comitetului Olimpic Sportiv Român și ai Comitetului Internațional Olimpic, președinți și vicepreședinți ai Federațiilor Europene, alături de alte persoane cu implicare directă în sport.

Guvernul României a fost reprezentat la acest eveniment de către ministrul tineretului și sportului, Constantin-Bogdan Matei și de către consilierul de stat la Cancelaria prim-ministrului cu atribuții în domeniul tineretului și sportului, Gabriela-Daniela Coța.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.