Este oficial. Guvernul Dăncilă nu mai are bani. Pensiile și salariile în pericol. Măsură disperată luată de Teodorovici
Ultima Ora Economic Politic

Este oficial. Guvernul Dăncilă nu mai are bani. Pensiile și salariile în pericol. Măsură disperată luată de Teodorovici

Ministerul Finanțelor condus de Eugen Teodorovici este în criză de bani fapt pentru care apelează la populație pentru a împrumuta Guvernul.

Pentru a face rost de bani, acesta lansează, luni, noi emisiuni de titluri de stat pentru populație în cadrul Programului Tezaur, cu dobânzi variind între 3,5% pe an și 4,5% pe an, în funcție de scadență.

Potrivit Prospectului de emisiune publicat în Monitorul Oficial, valoarea nominală a unui titlu este 1 leu. Pentru titlurile cu scadență la un an dobânda este 3,50%, pentru cele cu scadență la doi ani dobânda urcă la 4%, iar pentru cele pe 3 ani – 4,5%.

Subscrierile pot fi realizate până pe 31 octombrie 2019 prin intermediul subunităților poștale din rețeaua Poștă Română și prin Trezorerie.În mediul urban, subscrierile realizate prin rețeaua Poștă Română se încheie cu o zi mai devreme iar în mediul rural cu două zile mai devreme.

Veniturile realizate de persoanele fizice din subscrierea și deținerea de titluri de stat nu se impozitează.Emiterea titlurilor de stat pentru populație va continuă pe tot parcursul anului 2019.

 În fiecare luna perioadă de subscriere va fi de trei săptămâni, iar maturitatile vor fi stabilite în funcție interesul manifestat de investitori.

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.