Zeci de mii de britanici au ieșit pe străzi. Manifestație ant-Brexit la Londra 1
Mayor of London Sadiq Khan and his wife Saadiya Khan are pictured as parliament sits on a Saturday for the first time since the 1982 Falklands War, to discuss Brexit in London, Britain, October 19, 2019. REUTERS/Henry Nicholls
Ultima Ora Breaking News Economic Externe Politic Social

Zeci de mii de britanici au ieșit pe străzi. Manifestație ant-Brexit la Londra

Zeci de mii de britanici – organizatorii susţin că ar fi fost peste o jumătate de milion – au manifestat sâmbătă în apropierea parlamentului de la Londra pentru a cere convocarea unui nou referendum privind Brexitul, transmite AFP.

Manifestanţii, în fruntea cărora s-a plasat primarul laburist şi eurofil al Londrei, Sadiq Khan, au pornit într-un marş dinspre Hyde Park către sediul Camerei Comunelor, unde se desfăşura o şedinţă extraordinară a legislativului, chemat să se pronunţe prin vot asupra acordului de retragere din UE pe care premierul conservator Boris Johnson l-a convenit săptămâna aceasta cu Bruxellesul.

Dar deputaţii au votat favorabil în cele din urmă un amendament prin care votul asupra acordului este amânat până la adoptarea legislaţiei de implementare a Brexitului. Rezultatul votului ce amână adoptarea acordului de retragere din UE a fost primit de protestatari cu strigăte de bucurie.

 ”Este formidabil, asta îndepărtează Brexitul”, a reacţionat un protestatar, care în plus şi-a manifestat speranţa să cadă guvernul Johnson.

Însă în rândul londonezilor care doresc ieşirea din UE votul din Camera Comunelor a fost primit cu consternare, remarcă reporterul agenţiei France Presse.

”Sunt dezgustat, este o ruşine! Încă o amânare, este îngrozitor”, spune un britanic.

Premierul Boris Johnson a declarat că nu va negocia nu UE nicio nouă amânare a Brexitului, deşi, potrivit opoziţiei, el ar fi obligat prin lege să facă acest lucru ca o consecinţă a adoptării acelui amendament.AGERPRES

Voi ce părere aveți? Așteptăm comentariile voastre mai jos.